Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fondant

Fondant pentru prajituri 
Ingrediente
zahar 1 kg
glucoza100gr(eu am folosit miere )
apa 500ml
Mod de preparare
1. se dizolva zaharul in apa;
2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa;
3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea);
4. se ia proba in apa rece,turnand cateva picaturi;
5. daca se strange ca o bomboana cleioasa atunci proba e buna;
6. se toarna intr-un vas de marmura sau sau pe o masa de marmura umezita cu apa rece, se stropeste si la suprafata si se lasa un pic sa se racoreasca;
7.se tableaza(amesteca) cu o lopatica,( eu am folosit mixerul )pana se albeste;
Chiar daca se intareste nu e nici o problema, pentru al folosi se pune int-un vas pe baie de apa.
La cald se fluidifica si poate fi amestecat cu cacao, cafea sau colorant, aromatizandul cu diferite arome.
Se mai poate face din el un barot  daca se framanta foarte bine cu zahar pudra, apoi poate fi ras prin razatoarea de lamaie.
20 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Ana Thomas

    10/01/2011 at 19:56

    Doamneeee, de cand speram sa gasesc reteta asta…
    M-ai dat gata!Asta dadea gustul specific al prajiturilor de cofetarie din copilaria si adolescenta mea…
    O sa incerc sa fac amandine cu fondantul asta!!!!
    Multuuuuumesc tare mult!

  • Lory

    11/01/2011 at 00:55

    Ana daca ai sa urmezi intocmai pasi iti iese garantat!!
    🙂

  • Lavinia

    06/10/2011 at 22:19

    Buna gasit!!!
    Nu stiu ce inseamna ” se mai poate face un barot din el daca il framanti ”.
    Apoi, sa ma ajuti cu o info.: daca vreau sa fac fondant cu ness trebuie sa inlocuiesc cacaua nu?
    Multumiri!

  • Lory

    06/10/2011 at 22:27

    Lavinia barotul se realizeaza dand fondantul (framantat bine cu zahar pudra ca sa se intareasca)prin razatoarea de lamaie.Il lasi sa se usuce si poti decora pe margini torturi sau prajituri …
    Daca vrei sa-l faci numai cu ness nu mai pui cacao deloc .Dizolvi in putina apa ness-ul si il adaugi in fondant atunci cand il prepari pentru glasat .

  • Lavinia

    07/10/2011 at 20:28

    Multumesc!!!!

  • Anonymous

    13/11/2011 at 22:42

    ce fac daca nu am vas din marmura si nici masa de marmura? ajutooor!

    rodica

  • Lory

    13/11/2011 at 23:23

    Rodica eu zic ca poti sa-l transferi intr-un vas de plastic dar abia dupa ce s-a mai racorit putin.Sau il amesteci in vasul in care l-ai fiert.Nu garantez ca e bine ..dar daca nu ai alta optiune merita incercat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.