Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Madlene cu glazura de ciocolata

Madlene cu glazura de ciocolataMadlene cu glazura de ciocolata
Acum in prag de Anul Nou, va las o reteta de Madlene, pregatite cu indulcitorul natural Green Sugar.
Faptul ca nu schimba cu nimic gustul prajiturilor si le face cu mult mai putin calorice, Green Sugar este ingredientul perfect.

Madlene cu glazura de ciocolata-Ingrediente

150 g indulcitor Green Sugar
3 oua
100 g unt
75 ml lapte
300 g faina
1 praf de copt
1 lingurita coaja de lamaie
Glazura
50 g unt
2 linguri cacao
100 ml lapte
3 linguri green sugar
esenta de rom

Madlene cu glazura de ciocolata

Madlene cu glazura de ciocolata-Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu indulcitorul Green Sugar, coaja de lamaie si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Adaugam laptele, untul topit si racit iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Cu ajutorul unei lingurite sau un pos cu dui, punem compozitia in formele de madlene si le coacem la foc mediu timp de 15-20 de min.
Dupa ce s-au racit se glaseaza pe jumatate in glazura de ciocolata pe care am obtinut-o amestecand toate ingredientele la foc mic pana ce glazura s-a omogenizat.
Se presara cu fulgi de nuca de cocos, alune, nuci maruntite sau alte decoruri.

madlene-cu-glazura-de-ciocolata

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *