Prajitura Cappuccino o prajitura de casa pe care nu am pregatit-o de ceva timp, cred ca undeva prin 2000 a fost pregatita ultima data de mine… Mai zilele trecute rasfoind caietul cu retete am dat de reteta si am hotarat sa o pregatesc de Rusalii. Nu imi pare rau de decizia luata caci prajitura cappuccino a avut un real succes. Va invit si pe voi sa incercati aceasta prajitura si sa rasfoiti retetele noastre cu Torturi si prajituri unde veti gasi si alte retete bune cu prajituri de casa.
Ingrediente blat Prajitura Cappuccino
7 albusuri
100 g nuca de cocos
7 linguri zahar
1 praf de copt
2 linguri faina
Ingrediente crema Prajitura Cappuccino
7 galbenusuri
7 linguri zahar
4 plicuri cappuccino de vanilie
2 plicuri cu budinca de vanilie
500 ml lapte
250 g unt (sau margarina Rama cub)
Preparare blat Prajitura Cappuccino
Cele 7 albusuri de ou se bat spuma cu 7 linguri de zahar. Se adauga nuca de cocos si faina in care amestecam praful de copt. Se amesteca usor pana la omogenizare si se coace in cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea.(Tava in care am copt blatul este de 24 x 34 cm )
Preparare crema Prajitura Cappuccino
Intai cele 7 galbenusuri impreuna cu 7 linguri zahar pe baie de abur se amesteca pana se ingroase. Se lasa la racit apoi se amesteca cu 250 g unt sau margarina Rama- cub. Se pune deoparte si trecem urmatorul pas. Amestecam intr-un vas 4 plicuri cappuccino de vanilie cu 2 plicuri de budinca de vanilie si 500 ml lapte rece. Punem la fiert pana se ingroase apoi tragem deoparte si lasam la racit amestecand din cand in cand in crema. Crema fiarta de cappuccino si crema de galbenusuri se amesteca cand sunt reci ambele.
Asamblare Prajitura Cappuccino
Punem blatul pe o tava, deasupra punem crema de cappuccino si deasupra razuim ciocolata sau putem sa punem deasupra glazura de ciocolata. Lsam la rece pentru circa 60 minute dupa care se portioneaza cu cutitul tinut in apa calda inainte de a taia prajitura.
Comentarii recente
Corina M
14/06/2014 at 08:58Ne spuneti si noua ce dimensiune a avut tava in care s-a facut blatul? Multumesc anticipat
LoredanaCarp
05/02/2015 at 23:08scrie in reteta
Adina Flavia
05/02/2015 at 22:48Am o intrebare? Intai adaug faina si pe urma nuca de cocos? Sau invers? Si faina nu e putina doar 2 linguri?
LoredanaCarp
05/02/2015 at 23:07Le poti amesteca impreuna cu praful de copt. Si nu e putin 2 linguri de faina fiindca folosesti 100 g nuca de cocos
Eve
04/11/2020 at 21:41Buna seara! Se ooate inlocui untul cu mascarpone? 🙂
Rotariu Daniela
02/05/2024 at 17:50Arata foarte bine,numai că eu am tava de 25/35si mi-a ieșit tare subțire blatu!
Pot marii cantitățile pentru blat?Mulțumesc ?
livia
15/03/2015 at 21:33Arata extraordinar de bine, dar in cazul meu a fost esec total..crema nu s.a intarit si o puteam „manca” cu paiul 🙁 de ce oare?
ramona
10/04/2015 at 11:46Si la mine ls fel sa intamplat
alexa
11/04/2015 at 11:38buna ziua ! as vrea sa stiu daca la coacere ati folosit hartie de copt?
Alina
03/08/2016 at 15:12Extraordinara prajitura!! Cremoasa, nu foarte dulce, aromata. A avut un real succes cand am facut-o pentru prima oara. O repet adesea la cererea familiei!
Daca respectati reteta nu are cum sa nu va iasa. Neaparat raciti bine budinca si galbenusurile fierte, altfel se taie crema.
Sa aveti spor!
Loredana
03/08/2016 at 15:20Ne bucuram ca ti-a fost pe plac!!
Rotariu Daniela
02/05/2024 at 18:18Daca am tava mai mare 25/35 cu cât pot mari cantitățile?Blatul mi-a ieșit tare îngust!Mulțumesc!
Dana
15/03/2024 at 07:01Ieri am încercat o și eu ,iam tăiat din porția de zahar și a ieșit super bună…👍
Merita încercată!
Liana Liana
15/03/2024 at 10:13Ne bucuram ca a fost pe placul dumneavoastra. Zi frumoasa!