Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Cappuccino

Prajitura CappuccinoPrajitura Cappuccino o prajitura de casa pe care nu am pregatit-o de ceva timp, cred ca undeva prin  2000 a fost pregatita ultima data de mine… Mai zilele trecute rasfoind caietul cu retete am dat de reteta  si am hotarat sa o pregatesc de Rusalii. Nu imi pare rau de decizia luata caci prajitura cappuccino a avut un real succes. Va invit si pe voi sa incercati aceasta prajitura si sa rasfoiti retetele noastre cu Torturi si prajituri unde veti gasi si alte retete bune cu prajituri de casa.

Ingrediente blat Prajitura Cappuccino

7 albusuri
100 g nuca de cocos
7 linguri zahar
1 praf de copt
2 linguri faina

Ingrediente crema Prajitura Cappuccino

7 galbenusuri
7 linguri zahar
4 plicuri cappuccino de vanilie
2 plicuri cu budinca de vanilie
500 ml lapte
250 g unt (sau margarina Rama cub)

Preparare blat Prajitura Cappuccino

Cele 7 albusuri de ou se bat spuma cu 7 linguri de zahar. Se adauga nuca de cocos si faina in care amestecam praful de copt. Se amesteca usor pana la omogenizare si se coace in cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea.(Tava in care am copt blatul este de 24 x 34 cm )

Preparare crema Prajitura Cappuccino

Intai cele 7 galbenusuri impreuna cu 7 linguri zahar pe baie de abur se amesteca pana se ingroase. Se lasa la racit apoi se amesteca cu 250 g unt sau margarina Rama- cub. Se pune deoparte si trecem urmatorul pas. Amestecam intr-un vas 4 plicuri cappuccino de vanilie cu 2 plicuri de budinca de vanilie si 500 ml lapte rece. Punem la fiert pana se ingroase apoi tragem deoparte si lasam la racit amestecand din cand in cand in crema. Crema fiarta de cappuccino si crema de galbenusuri se amesteca cand sunt reci ambele.

Asamblare Prajitura Cappuccino

Punem blatul pe o tava, deasupra punem crema de cappuccino si deasupra razuim ciocolata sau putem sa punem deasupra glazura de ciocolata. Lsam la rece pentru circa 60 minute dupa care se portioneaza cu cutitul tinut in apa calda inainte de a taia prajitura.

Prajitura CappuccinoPofta Buna!

Recent Comments

  • Corina M

    14/06/2014 at 08:58

    Ne spuneti si noua ce dimensiune a avut tava in care s-a facut blatul? Multumesc anticipat

  • Adina Flavia

    05/02/2015 at 22:48

    Am o intrebare? Intai adaug faina si pe urma nuca de cocos? Sau invers? Si faina nu e putina doar 2 linguri?

    • LoredanaCarp

      05/02/2015 at 23:07

      Le poti amesteca impreuna cu praful de copt. Si nu e putin 2 linguri de faina fiindca folosesti 100 g nuca de cocos

  • livia

    15/03/2015 at 21:33

    Arata extraordinar de bine, dar in cazul meu a fost esec total..crema nu s.a intarit si o puteam „manca” cu paiul 🙁 de ce oare?

  • alexa

    11/04/2015 at 11:38

    buna ziua ! as vrea sa stiu daca la coacere ati folosit hartie de copt?

  • Alina

    03/08/2016 at 15:12

    Extraordinara prajitura!! Cremoasa, nu foarte dulce, aromata. A avut un real succes cand am facut-o pentru prima oara. O repet adesea la cererea familiei!
    Daca respectati reteta nu are cum sa nu va iasa. Neaparat raciti bine budinca si galbenusurile fierte, altfel se taie crema.
    Sa aveti spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.