Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu Branza

Prajitura cu BranzaVa prezentam o noua Prajitura cu Branza foarte usor de preparat si care cu siguranta va fi pe placul vostru.

Avem ceva asemanator cu aceasta prajitura si anume Prajitura cu Branza Marmorata- Boci Szelet, o recomandam si pe aceasta sa o incercati si asteptam parerile voastre sa ne spuneti care a fost mai apreciata de voi. Sa nu credeti ca doar aceste prajituri cu branza le avem in retetetarul nostru asa ca va invitam sa cititi si alte retete de Prajituri cu Branza poate veti gasi o reteta pe gustul familiei.

Ingrediente Prajitura cu Branza:

Ingrediente Aluat Maro :
125 g unt (sau margarina Rama cub)
200 g faina
3 linguri cacao
150 g zahar pudra
2 oua intregi
1 plic praf de copt

Ingrediente Aluat Alb :
500 g branza de vaci
250 g zahar pudra
125 g margarina Rama cub (sau unt)
2 plicuri zahar vanilat
2 plicuri cu budinca de vanilie(1 plic budinca-50 g)
4 oua
1 plic praf de copt

Tava folosita pentru ingredientele date este de 34×23 cm

Preparare Prajitura cu Branza :
Preparare Aluat Alb:
Branza de vaci se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilat, galbenusurile de la cele 4 oua si margarina cu ajutorul unui mixer. Adaugam la aceasta compozitie  budincile de vanilie si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de branza. Se amesteca usor pana se omogenizeaza dupa care se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.

Preparare Aluat Maro:
Amestecam  margarina cu zaharul pudra, 3 linguri cacao si cele 2 oua intregi. Continuam sa amestecam cu ajutorul unui mixer compozitia pana se omogenizeaza dupa care adaugam faina in care amestecam si praful de copt. Obtinem un aluat maro din care vom forma mai multe bile. Aceste bile cu cacao le vom aseza ici colo in compozitia de aluat alb pe care deja l-am pus in tava tapetata avand grija sa ramana spatii libere intre bilele colorate.

preparare-prajitura-cu-branza
Astfel pregatita tava cu prajitura o punem la copt in cuptorul incalzit in prealabil unde o vom tine pana se coace(facem proba cu scobitoarea).
Se scoate prajitura dupa ce a copt, se lasa putin la racit si se poate presara cu zahar pudra sau se poate servi si fara, sau cu dulceata sau gem de fructe preferat. Noi l-am preferat cu Dulceata de Soc si Gem de Macese.

Prajitura cu branzaPofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram