Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu capsuni si stracciatella

prajitura-cu-capsuni-si-stracciatellaPrajitura cu capsuni si stracciatella, reteta cu capsuni.Prajitura fara coacere. Prajitura cu mascarpone si piscoturi.Cele mai bune prajituri cu mascarpone si capsuni.


Prajitura cu capsuni si stracciatella-Ingrediente

Un pachet piscoturi Savoiardi

Crema
250 gr mascarpone
5 galbenusuri
300 gr zahar
500 ml frisca
1og gelatina
o fiola esenta vanilie

Sirop
150 ml whiskey(optional)
500 ml cafea filtrata
150 gr zahar(sau dupa gust)

300 gr capsuni
o ciocolata cu stracciatella

cacao pentru décor

Prajitura cu capsuni si stracciatella-Mod de preparare

Crema
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa pana ce incep sa se spumeze.
Se da deoparte si se adauga gelatina care intre timp am inmuiat-o cu 50 ml apa rece.
Se amesteca energic pana ce se dizolva complet.
Dupa ce amestecul s-a racit adaugam crema de branza mascarpone esenta de vanilie si mixam bine pana ce se incorporeaza.
Peste frisca batuta adaugam compozitia de ou zahar si mascarpone si cu ajutorul unei palete o amestecam bine.
Sirop
Se prepara o cafea mai concentrata pe care o indulcim dupa gust.
Dupa ce s-a racit o filtram(asta daca nu ati facut-o in cafetiera) si o aromatizam cu whiskey.

Prajitura cu capsuni si stracciatella-Asamblare

Crema rezultata se imparte in 3 parti egale.
Se trec jumatate din piscoturile de sampanie prin sirop si se aseaza pe o tava unul langa altul formand un postament.
Se intinde o parte din crema, adaugam capsunii taiati bucatele mici dupa care asezam un strat de ciocolata maruntita( cu ajutorul robotului).
Punem si cel de-al doilea strat de crema dupa care asezam si cealalta jumatate de piscoturi trecute prin sirop.
La final intindem restul de crema si cu ajutorul unui “pieptan” de cofetarie formam un model.
Se cerne cacao deasupra si se da la rece pentru cateva ore.


Se portioneaza dupa preferinta!!

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *