Prajitura cu capsuni, reteta prajituri . Prajitura cu capsuni fara coacere. Prajitura cu piscoturi si crema de frisca. Prajituri de casa. Prajituri cu crema. Prajituri bune.
Prajitura cu capsuni-Ingrediente
400 gr piscoturi de sampanie
500 ml cafea decofeinizata indulcita
100 ml amaretto
Crema
500 ml frisca
5 galbenusuri
2 oua
250 gr zahar
un plic gelatina
o esenta vanilie
300 gr capsuni
200 gr alune glazurate cu ciocolata
Glazura
200 gr ciocolata
50 gr unt
Decor
frunzulite de ciocolata
capsuni
fulgi de ciocolata alba si neagra
Prajitura cu capsuni-Mod de preparare
Crema
Galbenusurile si cele doua oua se bat bine impreuna cu zaharul si se pun pe foc la bain marine pana incep sa fiarba. Se da deoparte si dupa ce sa temperat putin adaugam gelatina care in prealabil am hidratat-o in 100 ml apa rece.
Se amesteca energic pana ce se dizolva.
Frisca batuta se amesteca cu compozitia de ou si gelatina si se imparte in doua.
O parte o aromatizam cu vanilie iar in cea de a doua adaugam alunele glazurate in ciocolata sfaramate in robot.
Piscoturile de sampanie se trec scurt prin cafeaua indulcita, aromatizata cu amaretto si se aseaza intr-o forma dreptunghiulara detasabila in strat egat.
Peste ele adaugam prima compozitie dupa care asezam uniform bucatelele de capsune. Se aseaza si al doilea strat de piscoturi insiropate iar la final adaugam compozitia cu alune. Se da la rece pentru o ora dupa care glazuram cu glazura de ciocolata pe care am obtinut-o astfel :ciocolata frisca si untul se pun intr-o craticioara pe baie de apa pana se omogenizeaza .
Tortul se mai tine la frigider inca 30 de minute dupa care inlaturam cadrul si il decoram dupa bunul plac. Eu l-am decorat cu fulgi de ciocolata alba si neagra,frunzulite din ciocolata si capsuni.
Comentarii recente
Sidy
11/03/2011 at 09:52Vai ce buna trebuie sa fie…
Sunt sigura ca este delicioasa daca e cu capsuni.
Bravo fetelor !
jose manuel
11/03/2011 at 10:22TE ha quedado preciosa. saludos
gaby_d
11/03/2011 at 11:22Eheeee, ce tinuta de sarbatoare are!
Ma ispitesti in post. :D.
cccris
11/03/2011 at 11:37arata delicios
Adela Zilahi
11/03/2011 at 11:50hmmm!! arata ff bine si deliciossss!!
pansy
11/03/2011 at 20:49doamne cum arata! o mananci din ochi!sigur am s-o fac !
Lory
13/03/2011 at 00:06Sidy intradevar a fost delicioasa 🙂
Multumesc:*
Lory
13/03/2011 at 00:17Gaby chiar a fost facuta pentru o sarbatoare :)asa ca era musai sa aiba tinuta ca atare:))
Imi pare rau daca te ispitesc :))
Lory
13/03/2011 at 00:19Criss,Adela va multumesc :*
Pansy incearc-o se face usor si e f buna:)
Tigara Electronica
16/03/2011 at 18:27Cred ca o sa-mi ramana pe retina multa vreme de acum incolo 🙂
Lory
16/03/2011 at 19:10Incearc-o se face usor 🙂 si e asa de buuuuna !!:)
Fab Chef
08/04/2012 at 16:39Foarte apetisanta si dichisita! Felicitari.