Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu crema de ciocolata si fructe




Ingrediente blat:
20 oua,
20 linguri faina,
20 linguri zahar,
1 plic praf de copt ,

Ingrediente crema:
1 l frisca Megle,
700 gr ciocolata menaj,
4 linguri smantana,

Alte ingrediente:
fructe,
2 plicuri tort gelle Dr Oetker,
10 linguri zahar,
1 esenta rom,
1-2 linguri cacao,
300 ml frisca pentru ornat,

Preparare blat:
Ouale le separam . In cele 20 galbenusuri punem 20 linguri zahar si le spumam cu mixerul. Albusurile cu 1 praf de sare le batem spuma . Adaugam treptat la albusurile batute galbenusurile spumate amestecand usor. La cele 20 linguri de faina adaugam praful de copt si treptat o adaugam la compozitia de mai sus amestecand usor pana se omogenizeaza. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia de piscot rezultata si o dam la cuptorul preincalzit Coacem blatul de piscot .Dupa ce a copt blatul il scoatem si il lasam sa raceasca. Taiem blatul in 3 parti egale.

Preparare crema:
Punem 700 ml frisca la incalzit si adaugam la ea 700 gr ciocolata menaj razuita. Lasam pe foc pana ciocolata e topita si lasam sa dea intr-un clocot.Luam crema astfel obtinuta si o dam la rece pentru 4-5 ore (eu o las intotdeauna o noapte sa stea la rece ). Separat spumam restul de 300 ml frisca in care adaugam 4 linguri smantana cand e pe jumatate batuta(smantana are rolul de a intari frisca ) . Spumam si crema racita apoi adaugam treptat frisca spumata si amestecam pana totul se omogenizeaza. Lasam din nou la rece pentru circa 1 ora.

Preparare sirop :
Caramelizam cele 5 linguri de zahar apoi adaugam circa 300 ml apa si lasam pe foc pana zaharul se topeste. Lasam la racit si adaugam esenta de rom.

Asamblare :
Pe o tava asezam o parte din blat pe care il vom insiropa dupa care vom pune o parte din crema.Asezam deasupra urmatorul blat cu care procedam identic.Deasupra asezam ultimul blat pe care il vom insiropa putin ,dar deasupra lui vom aseza fructele feliate (putem folosi ce fructe avem la indemana , in cazul meu am folosit ,kiwi,ananas si portocale ).Ungem si marginile tortului cu un strat subtire de crema. In 400 ml apa dizolvam cele 2 plicuri de tort gelle si 5 linguri zahar. Lasam sa fiarba de cand da in clocot timp de 1 minut dupa care il lasam un pic la racit pana vedem ca pe margine incepe sa se inchege. In acest moment turnam compozitia peste fructele asezate desupra blatului pentru a le fixa.
Cele 300 ml de frisca o spuma cu 2 linguri smantana.O parte o lasam alba ,cealalta parte o amestecam cu cacao. Cu aceasta frisca ornam tortul pe exterior dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.