Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu crema de cacao-de post

Prajitura cu crema de cacao-de postPrajitura cu crema de cacao-de post
Chiar daca a inceput postul Craciunului asta nu inseamna ca nu mai putem pregati prajituri la fel de bune si care sa fie de post.
Am ales de aceasta data sa pregatesc o prajitura de post in care sa folosesc indulcitorul natural Green Sugar.
Nici nu iti dai seama ca am folosit indulcitor si nu zahar.
Va recomand cu incredere indulcitorul Green Sugar, in acest articol puteti descoperi toate beneficiile lui.

Prajitura cu crema de cacao-de post-Ingrediente

Foi
8 lg ulei
4 lg indulcitor Green Sugar
un plic praf de copt
un praf de sare
un varf de lingurita tumerinc pentru culoare (optional)
500-600 g faina alba
300 ml lapte de soia

Crema
600 ml lapte de soia
2 plicuri budinca de vanilie dr oetker sau 80 g amidon de porumb
4 lg cacao
200 g margarina rama,
8 linguri indulcitor Green Sugar
esenta de rom
un praf de sare

Glazura
70 g margarina rama
3 lg cacao
80 ml apa
3 lg indulcitor Green Sugar

Decor
nuca de cocos
prajitura-cu-crema-de-cacao-ingrediente

Prajitura cu crema de cacao-de post-Mod de preparare

Amestecam uleiul cu laptele de soia, indulcitorul, sarea si tumerincul.
Adaugam faina impreuna cu praful de copt si framntam pana ce obtinem un aluat elastic si usor de intins
(e posibil ca sa intre mai multa sau mai putina faina, de aceia e de preferat sa nu o adaugam pe toata odata.)
Aluatul obtinut se imparte in trei si se intinde in foi cu dimensiunea de aproximativ 25/38 cm.
Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se coac in tava tapetata cu hartie de copt,faraa le rumeni.
Cat timp foile se racesc pregatim crema.

Crema de cacao

500 ml lapte de soia se pune la fiert iar restul se amesteca cu praful de budinca,cacao, sarea si indulcitorul.
Cand laptele a fiert il turnam peste compozitia de budinca si continuam fierberea pana ce crema se ingroasa.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.
Cu ajutorul mixerului incorporam in crema de budinca margarina tinuta la temperatura camerei iar la final o aromatizam cu rom.
Crema obtinuta se intinde in doua straturi intre cele 3 foi.
Acoperim prajitura cu hartie de copt asezam deasupra o tava sau un tocator si o greutate ca sa se preseze.
Lasam  prajitura in loc racoros(nu la frigider) cel putin 24 ore inainte de a o portiona.
Cand foile s-au inmuiat si prajitura poate fi taiata, ii intindem deasupra glazura de ciocolata (amestecam ingredientele intr-o craticioara pe foc mic pana ce obtinem o glasura omogena)si presaram nuca de cocos pentru decor.
Lasam sa se intareasca apoi o portionam dupa cum dorim.
Nota: Reteta poate fi pregatita si cu zahar alb, cantitatile sunt aceleasi ca la indulcitor.

Prajitura cu crema de cacao-de post

Comentarii recente

  • Iuliana

    11/10/2016 at 16:25

    M-as bucura sa dati mai multe retete de dulciuri si mancaruri ptr. diabetici ,dar sa fie cat mai explicite din punct de vedere al gramajului ,va multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram