Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ardei umpluti cu varza in saramura

Ardei umpluti cu varza in saramuraArdei umpluti cu varza in saramura

Anul acesta comanda a fost clara. Vrem Ardei umpluti cu varza, dar nu in otet ci in saramura! Uite asa am ajuns sa postez si aceasta reteta cu Ardei umpluti in saramura.

Va recomandam sa rasfoiti si alte retete de muraturi la sectiunea de Conserve si Muraturi.

Ingrediente Ardei umpluti cu varza in saramura :

ardei grasi
varza taiata marunt alba si rosie
sare la vrac (neiodata)
borcan
marar uscat, cimbru , hrean,
boabe de piper

Preparare Ardei umpluti cu varza in saramura :
Ardeii se curata si se spala avand grija sa indepartam toate semintele. Le punem la scurs dupa care le saram pe interior cu sare si le lasam sa stea pana pregatim varza.

Atat varza alba cat si varza rosie o taiem fideluta cat mai subtire. Le amestecam si o saram lasandu-le sa stea cel putin 1 ora dupa care se stoarce bine si umplem ardeii pe care ii scuturam de sare.

Pe fundul borcanului punem cateva crengute de marar si cimbru si peste asezam ardeii bine indesati cu varza. Printre ardei punem si cateva bastonase de hrean si piper boabe. Dupa ce umplem borcanul cu ardei turnam deasupra saramura pe care o pregatim in felul urmator : la 1 l de apa rece punem 20 g de sare neiodata si amestecam pana sarea s-a dizolvat complet.

Pentru 1 borcan de 4 litri cu Ardei umpluti cu varza in saramura, am pregatit 2 l de saramura.

Borcanul il acoperim cu un tifon si il punem intr-un vas la temperatura camerei unde il vom lasa cateva zile (eu l-am tinut circa 7-8 zile pana a inceput sa acreasca, apoi l-am mutat pe balcon unde l-am lasat sa fiarba mai departe). Dupa circa 2 saptamani s-a oprit din fiert si varza cat si ardeii s-au acrit si se pot consuma. Dar …. tineti cont de sfatul de mai jos !!!

Ardei umpluti cu varza in saramuraDoar dupa ce sunteti siguri ca nu mai fierbe puneti capacul definitiv daca vreti sa ii pastrati pe mai incolo. Am pus borcanul in alt vas deoarece in timpul procesului de fermentare zeama mai da pe afara, asa ca va recomand si voua aceeasi metoda daca nu vreti sa va treziti cu moarea pe masa sau pe raft. In perioada cat fierbe este necesar sa mai adaugati apa in completare dar sa aveti grija sa puneti apa rece nu calda.
Sa aveti spor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram