Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu lamaie

 

prajitura-cu-lamaie





Ingrediente
Foi
9 oua
9 lg faina
9 lg zahar
esenta de vanilie

Crema
400 ml frisca
5 galbenusuri
125 gr mascarpone
200 gr zahar
o lamaie
esenta vanilie
un plic gelatina

Decor
nucade cocos
Mod de preparare

Foi
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie.Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec.Se intind trei foi cu dimensiunea de 25/35 cm pe hartie de copt si se coc la foc moderat .Le pudram bine cu zahar pudra sa nu se lipeasca intre ele pana ce le folosim.

Crema
Se pun galbenusurile cu zaharul la fiert pe baie de apa amestecand continuu pana se spumeaza bine. Se da deoparte, se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa si se omogenizeaza pana se dizolva complet. Dupa ce s-a temperat adaugam branza mascarpone. Crema obtinuta se rastoarna peste frisca batuta, adaugam zeama si coaja rasa de la o lamaie si esenta de vanilie..
Crema se aseaza intre cele 3 foi deasupra terminand cu, crema . Se face un model cu piaptanul de patiserie si se decoreaza cu nuca de cocos.
Se lasa la rece pentru cateva ore dupa care se portioneaza dupa preferinta.

4 Shares

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.