Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu Morcovi de Post

Prajitura cu morcovi de post Prajitura cu Morcovi de Post

Chiar daca suntem in Post avem uneori pofta de ceva dulce asa ca m-am pus sa pregatesc aceasta Prajitura cu Morcovi de Post. Initial am crezut ca va fi un esec total, dar m-am inselat.

Prajitura mea cu morcovi a fost foarte apreciata de toti cei care au gustat din ea si mai ales de bunica Eva de 85 de ani care tine atat postul Pastelui cat si al Craciunului. Rasfoiti pentru alte prajituri si dulciuri de Post categoria Retete de Post.

Ingredientele pentru aceasta Prajitura le-am masurat cu o cana. Cana folosita la masurare are 250 ml.
Pentru o tava cu marimile de 30 x 18 cm avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

Ingrediente Prajitura cu Morcovi de Post :

1 cana si jumatate (1-1/2) morcov razuit
1 cana si jumatate (1-1/2) faina
1 cana ulei (250 ml)
1 cana zahar
½ cana nuca cocos
1 praf de sare
zeama de la 1 lamaie
coaja rasa de la lamaie
1 fiola esenta vanilie
2 lingurite bicarbonat de sodiu (se poate folosi si praf de copt)

Preparare Prajitura cu Morcovi de Post :
Intr-un vas mai adanc punem faina, zaharul, nuca de cocos, praful de sare, bicarbonatul, zeama de la o lamaie,coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si adaugam treptat uleiul amestecand pana la omogenizare. La aceasta compozitie adaugam 1 cana si jumatate cu morcov ras pe razatoarea fina.

Amestecam cu mana caci compozitia va fi mai densa pana se incorporeaza morcovii razuiti. In tava de 30 x18 cm puen hartie de copt si compozitia de mai sus o intindem uniform in tava. Tava se pune in cuptorul preincalzit pentru circa 35-40 minute la foc potrivit(circa 180-200 grade).

Se face proba cu scobitoarea si cand nu se mai lipeste de scobitoare aluatul, prajitura este coapta.
Se presara cu zahar sau se poate glasa cu glazura de ciocolata amaruie.

Prajitura cu Morcovi de Post Pofta Buna !

Recent Comments

  • elena

    05/03/2015 at 22:31

    Eram in cautarea unei astfel de retete.Multumesc tare mult!

  • PopEniko

    16/03/2015 at 12:30

    Am pregatit aceasta prajitura ,chiar acum si este gustoasa doar ca ,cantitatea de ulei este cam multa dupa parerea mea.Pentru o zi de post este perfecta daca ai pofta de ceva dulce.Felicitari pt reteta!

  • PopEniko

    19/03/2015 at 12:55

    Am crezut si eu ca va fi un esec aceasta prajitura, insa este un deliciu!
    Nu sa terminat din tava toata ca am si facut urmatoarea!
    Felicitariiiiiiii!

  • Lelia

    24/10/2015 at 18:43

    Am pregatit si eu prajitura este in cuptor …insa cred ca o cana de ulei e putin cam mult . Surpulusul l’am absorbit cu un servetel . Astept sa vad cum iese

  • Lili

    05/04/2016 at 19:02

    Am înțeles de ce sunteți „bucataresele vesele”: pt. ca va ies toate rețetele :). Am făcut prajitura asta astăzi și a ieșit minunata. Are o consistenta foarte plăcută, pufoasa și un pic umeda. Însă am făcut mici schimbari la ea: am pus numai un sfert de cana de ulei și apoi am împlinit cana cu lapte de soia. Zahar am pus mai puțin de jumătate de cana și a ieșit destul de dulce după gustul meu. Merg și stafide în prajitura asta. Și lăsați o jumătate de ora amestecul sa se odihnească ca sa absoarbă nuca de cocos din umezeala apoi adăugați bicarbonatul și la cuptor. Mulțumesc bucatareselor pt reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.