Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Maioneza de Post din Lapte de Soia

maioneza de post din lapte de soia
Maioneza de post din lapte de soia reteta culinara.Cum se face maioneza de post din lapte de soia.Cea mai buna maioneza de post din lapte de soia.Reteta rapida de maioneza de post din lapte de soia.
Pe site avem o reteta de maioneza din lapte de vaca , sincer nu m-am gandit ca poate fi facuta si din lapte de soia.
Ideea venita de la una din cititoarele noastre Gina Naval, m-a facut sa o testez, si trebuie sa recunosc ca a iesit peste asteptarile mele.
Multumesc mult,Gina!!
E gustoasa si foarte, foarte buna nici nu iti dai seama ca e o maioneza de post!!
V-o recomand cu incredere!

Maioneza de post din lapte de soia-Ingrediente

125 ml lapte de soia
300 ml ulei de floarea soarelui
o lingurita zeama de lamaie
o lingurita mustar clasic
sare
Lapte de soia
1 lingura lapte praf de soia
125 ml apa
ingrediente-maioneza-de-post

Maioneza de post din lapte de soia-Mod de preparare

Laptele de soia se pune intr-un vas cilindric (asa ca in imagine) sau intr-un borcan de 800g.
Se adauga,uleiul, un praf de sare si se mixeaza cu ajutorul mixerului vertical pret de 1 min.
Maioneza capata consistenta exact ca si maioneza obisnuita din ou sau maioneza din lapte de vaca.
Daca vi se pare ca e prea subtire, atunci mai puteti adauga putin ulei, dupa care continuati mixarea.
Dupa ce maioneza a ajuns la consistenta dorita, adaugati o lingurita de zeama de lamaie si o lingurita de mustar si mai mixati cateva secunde.
Poate fi folosita cu succes la salata orientala, salata de vinete, salata de conopida sau oriunde se preteaza.

Nota: Pentru aceasta reteta eu am folosit lapte praf de soia care se prepara la fel ca orice alt lapte praf.
Puteti folosi lapte de soia gata preparat.
maioneza de post din lapte de soia

Sa va fie de folos!!

46 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.