Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tocana de Ciuperci de Post

tocana-ciuperci-post-1111Tocana de Ciuperci de Post

De ce sa nu pregatim o mancare buna din ciuperci si in in timp de Post. Venind de la job mai tarziu ca in alte zile si fiind si Post am incropit aceasta Tocana de Ciuperci de Post foarte repede.

Rezultatul a fost pe placul tuturor, deci cu siguranta vom mai gati acest fel de mancare. Va recomandam sa rasfoiti si categoria Retete de Post unde veti gasi si alte idei. Varianta de dulce o gasiti la reteta Ciulama de Ciuperci

Ingrediente Tocana de Ciuperci de Post :

300 g ciuperci champignon (merg folosite si alte soiuri de ciuperci)
2 linguri faina
1 lingurita mustar dulce(sau clasic)
2 catei usturoi mai mici(1 catel usturoi mai mare)
1 ceapa mica
300- 350 ml supa de legume (daca nu aveti nu e nici o problema puteti folosi apa)
patrunjel verde
3 linguri ulei
sare, piper dupa gust

Preparare Tocana de Ciuperci de Post :
Curatam ciupercile (eu le-am spalat bine si le-am lasat la scurs) si le taiem felii. Ceapa se curata si se taie marunt, usturoiul se zdrobeste, patrunjelul verde se taie marunt.

Punem uleiul intr-o cratita si calim ceapa taiata pret de cateva secunde peste care adaugam ciupercile feliate, usturoiul zdrobit. Condimentam cu sare si piper, adaugam patrunjelul verde taiat marunt si lasam sa fiarba la foc mic pana scade toata zeama ce o lasa, iar daca ciupercile nu sunt fierte mai adaugam putina apa pana acestea sunt facute.

Tragem deoparte cratita, adaugam 2 linguri cu faina amestecam repede si adaugam treptat supa de legume (sau apa) amestecand in continuare pentru a nu se face cocoloase. Punem inapoi la fiert, tot acum adaugam si 1 lingurita generoasa cu mustar dulce (sau clasic)si lasam sa dea 2-3 clocote. Tocana de ciuperci este gata. Se serveste cu orez fiert.
Tocana de ciuperci de post Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *