Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Desert la pahar cu crema de branza si smochine

Desert la pahar cu crema de branza si smochineDesert la pahar cu crema de branza si smochine, desert rapid. Desert la pahar, desert cu fructe la pahar, desert de casa, desert fara coacere.
Ce poate fi mai bun decat un desert rapid pregatit din crema fina din branza de capra si smochine.
Cand esti in pana de idei sau in criza de timp si iti doresti sa mananci un desert savuros pregatit cu un efort minim, poti incerca acest desert la pahar cu smochine si crema de branza.

Desert la pahar cu crema de branza si smochine-Ingrediente

Crema de branza
250 g branza proaspata de capra
3 linguri miere de albine
3 linguri dulceata de smochine
200 ml smantana pentru frisca
semintele de la jumatate de baton de vanilie
Pentru montat in pahare
biscuiti fara gluten sau un alt tip de biscuiti la alegere
dulceata de smochine
fulgi de ciocolata neagra
smochine proaspete pentru decor

 

Desert la pahar cu crema de branza si smochine-Mod de preparare

Branza proaspata de capra, mierea si semintele de la batonul de vanilie se mixeaza pana obtinem obtinem o crema de branza fina.
Se adauga dulceata de smochine si se incorporeaza.
La final adaugam frisca batuta si o incorporam lejer.
Dupa ce am pregatit crema, montam desertul in pahar.
Aseazam pe fundul paharului un strat de biscuiti maruntiti, apoi punem o lingura sau doua de dulceata de smochine iar la final turnam cu ajutorul unui pos crema de branza.
Tinem paharele la frigider minim 1 ora dupa care poate fi servit.
Se decoreaza inainte de a fi servit cu fulgi de ciocolata neagra si felii de smochine proaspete.

Nota:
Dulceata de smochine e de preferat sa nu fie din fructe intregi.
Daca nu aveti alta la indemana atunci maruntiti fructele din dulceata inainte ade a o introduce in crema.
O puteti pregati si pe loc din cateva smochine proaspete maruntite si soatate cu zahar brun.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *