Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Melcisori cu branza si cascaval

Melcisori cu branza si cascavalMelcisori cu branza si cascaval

Imi place foarte mult sa pregatesc tot felul de produse de panificatie si patiserie acasa. Nu zic ca daca avem pofta nu cumparam si din comert, dar se intampla mai rar.

De data aceasta am pregatit Melcisori cu branza si cascaval mai exact cu Branza Pufoasa si Cascaval Sofia de la prietenii nostri Delaco. Au iesit niste Melcisori pe cinste, pufosi, usor crocanti cu umplutura delicioasa. Aluatul folosit este cel de Pizza dospit la rece.

Ingrediente aluat Melcisori cu branza si cascaval :

400 g faina
10 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
200 ml apa calduta
75 ml ulei

Ingrediente umplutura Melcisori cu branza si cascaval :
2 cutii cu Branza Pufoasa (280 g)
300 g Cascaval Sofia razuit
ardei gras rosu taiat cubulete
sunca sau pastrama taiata cubulet

Preparare Aluat:
Drojdia impreuna cu sarea si zaharul o vom dizolva in 50 ml apa caduta. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem o adancitura in care turnam drojdia dizolvata. Incepem sa amestecam si adaugam usor restul de apa calduta.

Framantam pana la omogenizare dupa care adaugam uleiul.
Framantam pana uleiul se incorporeaza.
Aluatul rezultat se pune in punga si se da la rece pentru cel putin 30 de minute.

Preparare Melcisori cu branza si cascaval :
Intindem aluatul de pizza la o grosime de 0.5 cm, si se unge cu Branza Pufoasa, deasupra presaram ardeiul gras taiat cubulete, sunca sau pastrama taiata si ea cubulete, cascavalul razuit pe razatoarea mare si incepem sa rulam strans aluatul.

preparare melcisori
Dupa ce am rulat taiem felii din rulou de 1 cm pe care ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Punem la copt melcisorii in cuptorul preincalzit pena devin aurii.
Melcisori cu branza si cascavalPofta Buna !

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *