Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Papanasi fierti umpluti cu capsuni

Papanasi fierti umpluti cu capsuni

Acesti Papanasi fierti umpluti cu capsuni, sunt un desert simplu si rapid de pregatit. Ei se pot umple cu diferite fructe sau se pot consuma fara umplutura. Vedeti si retetele de mai sus cu variante de papanasi. Papanasi fierti umpluti cu capsuni – Ingrediente 175 g Branza Cottage clasic – Delaco( adica o cutiuta)1 plic […]

Cheesecake cu soc si merisoare

Cheesecake cu soc si merisoare

De curand am primit un colet de la Din Eden cu cele mai faine siropuri si dulceturi pregatite din fructe de padure si plante medicinale culese manual din inima muntelui. Sunt produse sanatoase pregatite cu mare grija si atentie de catre oameni ce iubesc natura si lucrurile bine facute. Si fiindca mi-am dorit sa includ […]

Cotlete în sos de smântână cu ciuperci

Cotlete în sos de smântână cu ciuperci

Când sunteți în pană de idei vă recomand să încercati aceste Cotlete în sos de smântână cu ciuperci. Pe lângă faptul că sunt delicioase și fragede se pregătesc și rapid. In maxim 60 minute cu drumul la cumpărături ai un prânz rapid și gustos de pus pe masă celor dragi. În cele ce urmează vă […]

salata Mimoza

Salata Mimoza

Daca nu vreti sa pregatiti pentru Pasti clasica salata de boeuf, va propun sa incercati salata Mimoza, o combinatie de legume fierte, cascaval, ton si oua. Este o reteta cu inspiratie ruseasca si este nelipsita de pe mesele de sarbatoare a vecinilor nostri moldoveni.I se spune mimoza fiindca decorul facut din galbenus de ou seamana […]

Friselle cu rosii si ton

Friselle cu rosii si ton

Astazi se mananca peste fiindca sunt Floriile asa ca am pregatit aceste delicioase Friselle cu rosii si ton.Am folosit friselle, ulei de masline si masline verzi- ingredientele italiene din cutia gourmet primita de la Terra e Sapori ️ Este o reteta traditionala italiana din regiunea Puglia, se prepara extrem de usor si e foarte gustoasa. […]

Ciuperci cu oua si branza telemea

Ciuperci cu oua si branza telemea

Cand vreti ceva simplu si rapid va recomand sa incercati aceste Ciuperci cu oua si branza telemea. Cu doar cateva ingrediente obtineti un pranz, sau o cina rapida in doar 20 de minute. Alte retete la fel de simple cu ciuperci gasiti si in imaginile de mai jos. Dati clic pe titlul din imagini. Ciuperci […]

Tagliatelle cu sos de sfecla rosie

Tagliatelle cu sos de sfecla rosie

Zilele astea sunt tare aglomerate pentru mine, incerc sa termin curatenia de primavara si sa fac ultimele cumparatauri pentru masa de Pasti. Asa ca imi ramane timp foarte putin pentru gatit sau alte activitati. Si fiindca nu vreau sa mananc doar cas cu ceapa verde 🙂 pastele sunt salvarea mea. Nu imi lipsesc din casa, […]

Tăieței de ouă cu cașcaval afumat

Tăieței de ouă cu cașcaval afumat

Mi-a venit aceasta idee de a prepara asa zisii Tăieței de ouă cu cașcaval afumat pentru a mai schimba metoda de servire a micului dejun. Zic eu ca am si reusit de aceasta data. La omleta de baza puteti adauga in afara de condimente si alte ingrediente, sunca, pastrama, legume taiate cubulete. Cui ii place […]

Pasca fara zahar cu aluat de cozonac

Pasca fara zahar cu aluat de cozonac

Asa cum e traditia, pe masa de Pasti nu trebuie sa lipseasca cozonacul si pasca pe langa friptura de miel, drobul si ouale rosii. Dar fiindca unora dintre noi nu ne permite sanatatea sau chiar nu dorim sa consumam zahar si faina alba, astazi va propun o reteta de pasca ce nu contine nici unul […]

Rulada de carne in foitaj- reteta video

Rulada de carne in foitaj- reteta video

Cum mai e foarte putin pana la Pasti, va propun o reteta mai aparte- Rulada de carne in foitaj, o reteta in format video!!Fiindca nu sunt un mare fan a drobului de miel, m-am gandit sa reinterpretez aceasta reteta si sa o pregatesc folosind doua tipuri de carne : carne de miel si carne de […]

Pesto de leurda si spanac

Pesto de leurda si spanac

Imi amintesc ca in copilarie de cum venea primavara mergeam intr-o padure din apropierea satului la cules de flori si urzici. Toata padurea era impanzita si de leurda insa pe atunci nu imi placea nicicum. De fapt multi ani am ocolit-o pana ce am descoperit ca poate fi folosita si in alte moduri decat in […]

rulouri cu crema de vanilie si frisca

Rulouri cu crema de vanilie si frisca

Aceste rulouri cu crema de vanilie si frisca sunt printre preferatele mele, le-am facut de nenumarate ori dar de fiecare data dispareau foarte repede fara a apuca sa le fac poze.Imi aduc aminte ca in copilarie le cumparam de la cofetarie, se gaseau in trei variante: cu frisca, crema de vanilie si cu bezea. Toate […]

Clatite coapte la cuptor

Clatite coapte la cuptor

Am pornit sa prepar aceste Clatite coapte la cuptor dupa reteta colegei mele, Dutch baby pancake, la care am ajustat cantitatile pentru a obtine patru portii individuale. Am preferat sa le umplu cu branza, afine, capsuni, dar voi le puteti umple si cu alte umpluturi ca de exemplu pireu de castane cu ciocolata topita si […]

aperitive cu mozzarella fresca rollo

Aperitive cu mozzarella fresca rollo

Simple, rapide si gustoase, asa le pot descrie pe aceste aperitive cu mozzarella fresca rollo. Mozzarella fresca rollo este noul produs de la Delaco, ea se prezinta intr-o foaie rulata de mozzarella fresca, ideala pentru a pregati aperitive rapide in diferite combinatii !!Eu am ales sa fac cu ea aceste rulouri in care am mai […]

Rasol de miel la cuptor

Rasol de miel la cuptor

Ca in fiecare an sarbatorim atat Pastele Catolic cat si cel Ortodox. De Pastele Catolic pregatesc acest Rasol de miel la cuptor cu vin rosu, miere, scortisoara, rozmarin si cimbru, iar de Pastele Ortodox voi pregati mai multe preparate, majoritatea familiei fiind de religie Ortodoxa. Mi-am cumparat din timp rasolul de miel si cele trebuicioase […]

Follow on Instagram