Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura pufoasa cu prune

Prajitura pufoasa cu prunePrajitura pufoasa cu prune. Cum pregatim prajitura pufoasa si aromata cu prune. O prajitura pufoasa cu prune pregatita in casa. Prajitura pufoasa cu fructe.


Prajitura pufoasa cu prune-Ingrediente

2 oua
10 lg zahar
10 lg lapte
9 lg ulei
14 lg faina
1 plic praf copt
zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
700 gr prune
un praf de sare

Crusta
50 gr unt rece
3 lg zahar
4 lg faina
3 lg fulgi de ovaz
1 lgt praf de copt
un plic zahar vanilat

Prajitura pufoasa cu prune-Mod de preparare

Se bat bine cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie, se adauga uleiul, laptele si se continua omogenizarea.
La final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava cu dimensiunile de 35/25 cm tapetata cu hartie de copt.

Prajitura pufoasa cu prune
Deasupra punem jumatatile de prune dupa care presaram crusta pe care o pregatim astfel: peste untul rece punem zaharul, faina, praful de copt, zaharul vanilat si fulgii de ovaz.Cu varful degetelor sau cu un instrument special  se amesteca pana obtinem firmituri.

Prajitura pufoasa cu prune
Se coace la 180 grade timp de 30-35 de min. Daca vedeti ca, crusta se rumeneste prea tare si prajitura inca nu e coapta puneti deasupra o folie de staniol.
Se serveste rece pudrata cu zahar farin.

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Dovlecel pane cu crusta crocanta

Ingrediente: 1 dovlecel, 6 linguri faina, 1 varf de cutit praf de copt, apa minerala, sare, piper alb, ulei ptr...

Închide