Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dovlecel pane cu crusta crocanta

Ingrediente:
1 dovlecel,
6 linguri faina,
1 varf de cutit praf de copt,
apa minerala,
sare, piper alb,
ulei ptr prajit,

Preparare:
Curatam dovlecelul si il taiem felii cu grodimea de 3-4 mm. Le saram si le lasam circa 30 minute sa stea la rece. Intr-un vas punem 6 linguri faina, sare, piper alb, 1 varf de cutit praf de copt si apa minerala putin cate putin amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase pana obtinem o compozitie nici prea groasa dar nici prea fluida prin care vom trece feliile de dovlecel.
Scoatem dovlecelul de la rece , scurgem apa ce o lasa si dam feliile prin compozitia de faina de mai sus apoi le punem la prajit in uleiul incins.
Cand sunt frumos rumenite le scoatem pe servet de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Se servesc calzi cu mujdei de usturoi, cu ketchup, sau cu alte variante de sosuri.

Pofta Buna !

5 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Buburuza Bubu

    12/08/2012 at 19:33

    Tare bine arata!!!!!Pfff nu am acum dovlecei in casa ca zau de nu ma apucam sa-ti fac reteta!hugs

  • Iuliana

    14/08/2012 at 10:32

    BUNAAA ! Eu pun mujdeiul in compozitie si mai adaug si un ou (valabil pentru cei ce nu tin post )

  • SavoriUrbane

    31/05/2014 at 07:14

    asa ii fac si eu, in aluat de clatite. si rondelele de vinete sunt foarte bune prajite asa. parca absorb mai putina grasime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.