Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Trigoane cu branza si pere

trigoane cu branza si pereTrigoane cu branza si pere din foi de placita. Cum se fac trigoanele cu pere si branza. Cele mai bune trigoane cu branza si pere.

Trigoane cu branza si pere-Ingrediente

un pachet foi de placinta
(400gr)
500 gr branza de vaci
zahar dupa gust
2 oua
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de gris sau pesmet fin
6-7 pere bine copate
100 ml ulei sau  unt topit
sare
un ou pentru uns
zahar pudra

Trigoane cu branza si pere-Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca cu zaharul, ouale, mirodeniile, sarea si grisul sau pesmetul.
Compozitia de branza nu trebuie sa fie subtire fiindca nu vom putea sa formam trigoanele .
De preferat e sa folositi o branza foarte bine scursa.
Perele(folositi nin alea bine copate si foarte parfumate ..ca in imagine) se curata de coaja se taie pe din doua pe lungime se scot semintele si se stropesc cu putina zeama de lamaie.
Foile de placinta se impaturesc pe lungime in fasii late de 7-8 cm nu inainte de a le unge cu putin unt topit sau ulei.Se aseaza intr-un capat o linguraplina cu branza ,peste ea punem o jumatate de para si incepem sa impaturim in forma de triunghi pana ce se termina fasia .
Le asezam una langa alta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut.
Le punem la copt in cuptor preincalzit la 180 grade pentru 25-30 min .
Ele trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra .
Se servesc atat calde cat si reci pudrate cu zahar

trigoane cu branza si pere

 

3 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.