Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Semiluna

Prajitura SemilunaPrajitura Semiluna- prajitura cu nuca 
Uite ca se poate ca si prajitura Semiluna-prajitura copilariei, sa fie pregatita cu indulcitorul natural Green Sugar.
Eliminand zaharul si inlocuindu-l cu Green Sugar am facut ca aceasta prajitura sa fie cu mult mai putin calorica dar si mai sanatoasa.
Asa ca dragilor, o puteti savura de sarbatori fara a va gandi ca veti avea probleme cu greutatea.
Chiar si cei ce au diabet o pot degusta fara probleme.

Prajitura Semiluna-Ingrediente

4 oua
150 g indulcitor natural Green Sugar
120 ml ulei
160 g faina
50 g nuca macinat
1 plic praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
100 g nuca macinata pentru deasupra
prajitura-semiluna-ingrediente

Prajitura Semiluna-Mod de preparare

Tapetam tava (30/22cm) cu hartie de copt si incalzim cuptorul.
Ouale intregi se mizeaza impreuna cu sarea si indulcitorul Green Sugar pana isi maresc volumul.
Se adauga uleiul in fir si se continua mixarea pana ce il incorporam pe tot.
Faina cernuta amestecata cu nuca macianta si praful de copt se adauga peste compozitia de ou si se incorporeaza.
Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se presara deasupra nuca macinata.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit-160 gr C timp de 30 de min.
Daca nu sunteti siguri ca e gata , puteti face testul cu scobitoarea.
Se las sa se raceasca apoi se taie in forma de semiluna cu ajutorul unui pahar.
Optional se pudreaza cu putin indulcitor ce in prealabil l-am rasnit in masina de cafea.

Prajitura Semiluna
Sugestie:
Pentru cei ce nu au la indemana indulcitor, prajitura poate fi facuta si cu zahar, cantitatea fiind aceiasi.

Prajitura Semiluna

21 Shares

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.