Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura simpla cu capsune

prajitura simpla cu capsune

In acest sezon am avut norocul sa ma bucur de cele mai bune si gustoase capsune. Am gasit un producator local ce mi-a adus cele mai proaspete capsune, culese si ambalate cu mare atentie, in ziua livrarii.
Chiar daca am dat cu 2-3 lei/kg mai mult decat la piata, eu am fost tare multumita fiindca erau una si una.
Am luat constant asa ca nu mi-au lipsit de cand a inceput sezonul. Astfel am putut pregati cele mai bune deserturi… nu mai spun ca le-am savurat si simple, proaspete.
Astazi va ispitesc cu aceasta prajitura simpla cu capsune– o reteta de incercat!!
Mai jos gasiti inca doua retete in care puteti folosi aceste fructe delicioase pe care eu le ador!!

Prajitura simpla cu capsune-Ingrediente

  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 45 ml ulei
  • 4 linguri apa fierbinte
  • sahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g capsune proaspete
  • zahar pudra pentru decor
prajitura simpla cu capsune

Cum pregatim cea mai rapida prajitura cu capsune

Capsunele se spala, li se indeparteaza coditele si se taie in doua in functie de marimea lor.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se pun intr-un castron incapator, se adauga un praf de sare si se bat cu mixerul la viteza mare.
Cand au inceput sa se spumeze, se adauga treptat zaharul alternand cu apa fierbinte pana ce se incorporeaza toate ingredientele.
Galbenusurile se mixeaza putin cu uleiul si zaharul vanilat bourbon. Se rastoarna peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o spatula.
Faina cu praful de copt se cerne deasupa compozitiei de ou si se incorporeaza cu miscari usoare pana nu se mai vad urme de faina.

preparare-prajitura capsune

Se tapeteaza tava(38/25cm) cu hartie de copt si se rastoarna in ea compozita pentru prajitura simpla cu capsune.
Se niveleaza usor apoi se aseza deasupra capsunele ce in prealabil au fost pudrate cu putina faina.

prajitura simpla cu capsune

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30-35 min sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram