Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tarta cu capsune si crema de branza

tarta cu capsune si crema de branza

Capsunele au inceput sa isi faca aparitia in piete, sunt fructele mele preferate pe langa cirese, zmeura si caise.
Din primele capsune am pregatit o delicioasa Tarta cu capsune si crema de branza.
Imi place sa le consum si ca atare dar si sa pregatesc dulceata si o capsunata delicioasa – pentru retete click pe titlul retetei de pe poze .

Dar cel mai mult le folosesc in deserturi si prajituri – va las mai jos doua dintre prajiturile mele preferate !!(click pe titlul de pe poze)


Ingrediente necesare pentru aceasta prajitura!!


  • Crusta
  • 200g unt 82 % grasime
  • 400 g faina alba
  • 100 g zahar pudra
  • 1/ 2 baton vanilie sau esenta de vanilie
  • 1 ou
  • un praf de sare
    Crema
  • 200 g mascarpone
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • coaja si zeama de la o jumatate de lamaie
  • vanilie
  • capsune proaspeti pentru decor
tarta cu capsune si crema de branza

Tarta cu capsune si crema de branza- Mod de preparare

Untul la temperature camerei se mixeaza cu zaharul pudra, sarea si semintele din batonul de vanilie,  pana devine spumat. Se adauga oul si se continua  mixarea pana la incorporare.

La final se adauga faina si se mixeaza pana ce aluatul devine sfaramicios. Aluatul se aduna cu mana pana se obtine un aluat compact si omogen.
Se formeaza o bila de aluat ce se aseaza intre doua coli de hartie de copt si se intinde in strat uniform cu ajutorul unei merdenele.

Se indeparteaza o hartie de copt, se introduce mana sub foaia de copt, se ridica cu grija si se rastoarna peste forma de tarta.
Se modeleaza usor cu mana , dand forma tartei, apoi se indeparteaza hartia de copt.
Se indeparteaza surplusul de aluat trecand cu merdeneaua pe marginea formei, se inteapa cu aluatul cu furculita apoi se introduce la frigider pentru 20 de min.

Din resturile de aluat ramase de la tarta puteti pregati aceste delicioase fursecuri din imaginea de mai jos, pe care le puteti savura ca atare sau le puteti umple cu o crema la alegere.

fursecuri cu unt si vanilie
Fursecuri cu unt si vanilie

Se scoate tarta din frigider, se aseaza deasupra ei o hartie de copt si boabe de fasole, orez sau bilute specia- rostul lor fiind ca tarta sa isi pastreze forma, si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 14-15 min.
Se scoate din cuptor, se indeparteaza hartia si boabele de orez si se lasa sa se raceasca.

tarta cu capsune si crema de branza

O alta tarta delicioasa cu capsune este Tarta cu crema de vanilie si capsune , merita incercata si aceasta – crusta are alta reteta, dar o puteti folosi si pe aceasta daca vi se pare mai simpla.

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

Cum pregatim crema pentru tarta

Intr-un vas incapator se pune crema de masarpone, smantana pentru frisca(rece), zaharul pudra si vanilia.
Se mixeaza la putere mare cu mixerul pana ce crema capata consistenta si devine pufoasa. Se adauga coaja si zeama de lamaie si se mai mixeaza inca putin.
Crema pentru tarta se aseaza peste crusta coapta din aluat fraged, se niveleaza si se decoreaza cu felii de capsune.

tarta cu capsune si crema de branza

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.