Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Paste Trottole cu bureti de roua

Paste Trottole cu bureti de roua

Am primit zilele trecute cateva pachete cu paste artizanale facute cu 8 oua ca la tara de la Alto si am pregatit Paste Trottole cu bureti de roua. Initial am fost cam sceptica in privinta lor, dar acum dupa ce le-am probat am ramas chiar placut impresionata de ele. Se comporta foarte bine la fierbere. Pastele dupa ce au fiert si au fost strecurate chiar daca au racit nu se lipesc.

Paste Alto

Pot sa spun cu mana pe inima ca sunt mult mai bune decat pastele ce am folosit pana acum. Nu vreau sa dau nume, dar cu siguranta de azi inainte voi folosi pastele Alto. Puteti sa le incercati si voi si sa comandati pe pagina lor de Facebook, Alto Paste Artizanale.

Paste Trottole cu bureti de roua

Mai jos aveti si cateva recomandari cu retete in care puteti, si chiar va recomand sa folositi Pastele Alto. Stiu ca uneori va vine greu sa schimbati produsele cu care sunteti obisnuiti, asa sunt si eu, dar chiar merita incercate!!! Nu fac reclama la produse mai ales daca nu sunt pe placul meu, dar de data aceasta dupa cum va spuneam sunt foarte incantata si le recomand cu mare drag!!!!

In cele ce urmeaza va prezentam si Reteta Video cu aceste Paste Trottole cu bureti de roua, daca tot am fost cadorisita si cu bureti de roua, proaspat culesi direct de pe camp de catre sotul meu.

Si dupa cum v-am obisnuit scriem si reteta in formatul clasic.

Paste Trottole cu bureti de roua – Ingrediente

3 bucati ceapa alba de marime medie
6 linguri ulei de masline
2 linguri crema de otet balsamic
1 pachet paste Trottole
100 g baby spanac
200 g bureti de roua ( sau alte ciuperci feliate)
200 g parmezan ras
400 ml smantana de gatit
1 catel de usturoi ras fin
1/2 ardei iute rosu

ingrediente

Paste Trottole cu bureti de roua – Preparare

Ceapa se taie rondele cat mai subtiri se caleste pe 3 linguri de ulei de masline adaugand un praf de sare( cat se ia intre trei degete) si cand este moale adaugam 2 linguri de crema de otet balsamic si se continua inca putin calirea. Se scoate apoi ceapa astfel pregatita din tigaie si se pune deoparte.

Paste Trottole cu bureti de roua

Punem restul de ulei de masline in aceeasi tigaie si adaugam buretii de roua( sau ciupercile feliate), condimentam cu sare si lasam la calit pana se inmoaie si se evapora zeama lasata. Adaugam spanacul spalat si scurs si calim inca pret de cateva secunde impreuna.

Acum vom adauga smantana de gatit, parmezanul ras, usturoiul zdrobit marunt, ardeiul iute taiat si el marunt( este optional cui nu ii place mancarea picanta) si condimentam cu sare dupa gust. Punem inapoi in tigaie ceapa caramelizata si lasam sa dea 1-2 clocote sa se intrepatrunda aromele.

Paste Trottole cu bureti de roua

Nu ne ramane decat sa adaugam pastele fierte si bine scurse la sosul de mai sus si lasam sa dea 1-2 clocote impreuna si cu acestea.
Pastele astfel pregatite se pun in farfurii si se presara cu parmezan razuit daca se doreste.

Paste Trottole cu bureti de roua

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

  • Corina Bird

    15/06/2020 at 03:09

    Ce-i aia crema de otet? N-am auzit in viata mea de asa ceva.

    • Loredana

      15/06/2020 at 23:38

      E crema de otet balsamic, un otet balsamic mult mai gros ca si consistenta decat cel normal. Cauta pe google si ai sa vezi despre ce este vorba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram