Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Tavalita

Prajitura TavalitaPrajitura Tavalita. Prajitura cu glazura de ciocolata si nuca de cocos. Prajitura cu ciocolata. Prajituri de casa. Prajituri bune. Cele mai bune prajituri.
Prajitura Tavalita– pandispan pufos, glazura de ciocolata si fulgi din nuca de cocos.
Cu ingrediente putine si un timp de preparare relativ scurt, poti obtine o prajitura gustoasa si aratoasa intr-o cantitate destul de mare.
Daca doriti ceva dulce fara sa munciti prea mult, prajitura tavalita este alegerea perfecta!!
V-o recomand!!

Prajitura Tavalita-Ingrediente

Blat
125 g faina
3 oua
125 g zahar
60 g amidon
20 g unt
1lingurita praf de copt
un plic zahar vanilat
Glazura
150 g ciocolata
200 ml lapte
75g zahar pudra
3 lg cacao
20 unt
esenta de rom
Decor
nuca de cocos
Prajitura Tavalita

Prajitura Tavalita-Mod de preparare

Ouale se bat cu mixerul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana ce cristalele de zahar se topesc.
Adaugam untul topit(racit) si continuam mixarea.
Punem faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt, si omogenizam cu o spatula pana la incorporare.
Compozitia rezultata de pune intr-o tava (25/20cm), tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 25-30 min la foc potrivit.
In acest timp pregatim glazura.
Toate ingredientele se pun intr-o cratita pe baie de apa, amestecand continuu pana obtinem o compozitie omogena.
Se lasa la racorit inainte de a o folosi.

Blatul copt si racit se taie in dreptunghiuri in functie de cat de mari doreste fiecare.
Se trece fiecare dreptunghi prin glazura de ciocolata si se tavaleste prin fulgii de cocos pana se acopera in intregime.
Se aseaza pe un platou si se dau la rece pana ce glazura se intareste.

Prajitura Tavalita

384 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.