Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura vieneza

 

prajitura-vieneza
Cea de-a opta reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri o puteti gasi si in lumea magica plina de poveste de pe Prajituria.ro

Foi
7 oua
7 lg faina
7 lg zahar
300 gr rulouri umplute
Crema
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
12 lg zahar
esenta de vanilie
1/2 pac margarina Rama
Zahar caramel
300 gr zahar
100ml apa
decor
ciocolata rasa
Mod de preparare

Se fac doua foi de rulada astfel: se separa albusurile de galbenusuri .Se bat albusurile spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu 2 linguri de zahar.Se amesteca cele doua compozitii cu miscari usoare de sus in jos .Se cerne faina si se incorporeaza usor .Se imparte in doua si se intinde in doua foi pe hartie de copt .Se coace la foc potrivit.Dupa ce s-au copt se lasa la racit dupa care le glasam cu zaharul caramel stins cu putina apa .Dupa ce s-a intarit caramelul punem un strat de crema(pe care o preparam dupa instructiunile de pe plic cu diferenta ca in compozitie mai adaugam si margarina sau unt)asezam Naty una langa alta, punem si al doilea strat de crema apoi asezam ultima foaie cu caramelul spre crema .Imbracam cu putina crema si presaram deasupra nuca de cocos sau radem ciocolata .Se lasa la rece de pe o zi pe alta pana ce caramelul se topeste si prajitura poate fi taiata.
Nota: Puteti inlocui margarina cu unt 82%grasime , iar in locul budincii la plic puteti pregati o budinca de casa. 





Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram