Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada cu Crema de Branza si Fructe de Padure

Rulada cu Crema de Branza si Fructe de PadureRulada cu Crema de Branza si Fructe de Padure

Putem pregati ceva dulce cu ingrediente putine, pe care le avem la indemana. Am ales sa pregatesc o Rulada cu Crema de Branza si Fructe de Padure caci Branza Pufoasa nu lipseste din frigider, fructe de padure aveam in congelator , si la ora tarzie la care m-a lovit inspiratia de a pregati ceva dulce pentru duminica a fost suficient sa incropesc rapid ceva bun si dulce. In locul fructelor de padure puteti folosi visine scurse din compot sau alte fructe care va sunt pe plac.

Ingrediente Blat Rulada cu Crema de Branza si Fructe de Padure

4 oua de marime “S”
4 linguri faina
4 linguri zahar

Ingrediente Crema Rulada cu Crema de Branza si Fructe de Padure:
280 g Branza Pufoasa cu Smantana (de la Delaco)
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
80 g fructe de padure (sau alte fructe proaspete sau din compot)
100 ml frisca (eu am avut Megle la indemana)

Preparare Blat Rulada:
Separam galbenusurile de albusuri in vase separate. La galbenusuri adaugam 4 linguri zahar si cu mixerul se amesteca pana isi schimba culoarea si devine mai groasa. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile frecate. Adaugam treptat cele 4 linguri cu faina. Amestecam usor de sus in jos pana se omogenizeaza compozitia. In tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia de pandișpan si coacem in cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea. Se scoate din cuptor tava cu pandispanul copt, se rastoarna pe o coala de hartie de copt, se indeparteaza hartia pe care a copt si vom suci cat mai strans blatul. Lasam sa raceasca astfel impachetat pandispanul si ne apucam sa pregatim crema.

Preparare Crema de Branza si Fructe de Padure :
Intr-un vas batem spuma frisca. In alt vas punem Branza Pufoasa impreuna cu zaharul vanilat, zaharul si fructele de padure zdrobite cu furculita.

Preparare Crema Rulada cu Crema de Branza si Fructe de Padure

Amestecam pana se omogenizeaza dupa care adaugam frisca batuta cu care se amesteca.

Asamblare Rulada cu Crema de Branza si Fructe de Padure :
Pandispanul racit il desfacem din hartia de copt in care am rulat-o si ungem suprafata blatului cu crema rezultata dupa care o rulam inapoi in hartia de copt si o lasam la rece pantru cateva ore dupa care se poate felia si servi.

rulada-branza-fructe-padure-22
Rulada cu Crema de Branza si Fructe de Padure, se poate pudra cu zahar praf sau se poate glasa cu ciocolata.

Pofta Buna !

Rulada cu Crema de Branza si Fructe de Padure

PS : Tava folosita pentru blatul de rulada are dimensiunile de 31×22 cm( Lungime x latime masurat pe interiorul tavii).

Pofta Buna !!!

 

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *