Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tarta cu branza si struguri










Ingrediente

Pentru blat
250 gr faina
125 gr unt
2 lg zahar
un ou
un praf de sare
1/2 lg praf de copt

Pentru umplutura
2 oua
150 gr zahar
sucul de la o lamaie
150 ml vin alb sec
coaja de la o portocala
350 gr branza
200 ml frisca
3 lg miere
un plic gelatina(10 gr)

500 gr struguri rosii si albi

Mod de preparare
Faina se amesteca cu zaharul sarea si praful de copt.Peste ea adaugam untul rece taiat cubulete si oul.
Se framanta bine .Aluatul obtinut se da la rece 20 min.Se unge o forma de 26 cm cu unt si se intinde aluatul in ea .Se acopera cu o hartie de copt peste care am pus fasole.
Se da la cuptor pentru 20-25 de minute.
Ouale zaharul,sucul de lamaie si vinul se amesteca bine si se fierb la bain-marine.Cand crema a inceput sa fierba se da deoparte si se pune gelatina pe care am hidratat-o in 50 ml apa rece.Se amesteca energic pana se dizolva ,dupa care se lasa sa se raceasca.Branza se mixeaza impreuna cu mierea pana se obtine o crema fina ,adaugam peste ea compozitia care s-a racit ,razatura de portocala si frisca batuta spuma.
1/2 din crema obtinuta o intindem peste blatul copt si racit asezam bobitele de stuguri dupa care completam cu cealalta jumatate de crema.Se da forma la frigider cateva ore.

Se prezinta decorata cu bobite de strugure si pudrata cu zahar pudra vanilat

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *