Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort bust

Ingrediente

Blat

14 oua

14 lg zahar

10 lg faina

4 lg cacao

esenta de rom

Crema

300 gr ciocolata alba

400 gr ciocolata amaruie

150 gr zahar

700 ml frisca lichida

doua fiole esenta rom

Sirop

200 gr zahar

400 ml apa

esenta rom

coaja de lamaie

Decor

marshmallow

300 gr marshmallow colorat

1 lingura apa

600 gr zahar pudra

rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit

amidon alimentar pentru intins

Blat

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 10 lg de zagar iar galbenusurile cu restul si sesenta de rom. Se unesc cele doua compozitii amestecand lejer dupa care se adauga faina amestecata cu cacao. Se toarna compozitia intr-o tava si se coace la foc moderat.

Crema

Ciocolata alba si amaruie se rupe in bucati mici si se aseaza intr-o cratita, peste ea adaugam frisca si zaharul si se tine pe foc pana ce se topeste ciocolata si da in cateva clocote. Se lasa la racit 3-4 ore sau mai mult. Se spumeaza cu mixerul si se aromatizeaza cu rom.

Pasta pentru decor

Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul ,amestecati din cand in cand in el. Dupa ce s-a topit adaugam la el cei 600 gr zahar pudra, colorantul daca doriti sa-l colorati si cu o lingura amestecati bine pana se incorporeaza tot zaharul(atentie zaharul il cerneti). Cand pasta este omogena pudram o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Se intinde cu sucitorul presarand amidon sa nu se lipeasca.

Asamblare

Blatul racit se taie in 4 foi…3 dintre ele se umplu cu crema nu inainte de a le insiropa lejer cu siropul fiert si racit. Tot tortul se imbraca intr-un strat subtire de crema. Cea de-a patra foaie o decupam in cercuri cat sa intre in doua castroane mici ca sa formam sanii.Se pun cercurile in castron alternand cu crema..se da la rece. Dupa ce tortul a stat la rece se aseaza sanii pe el il decupam dand forma unui bust si il imbracam dupa imaginatie in pasta pe care am intins-o cu sucitorul.

1 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Lissa's Cakes

    27/02/2010 at 23:14

    Lory ,ce bust frumos ai facut!
    Sa aveti o duminica placuta!

  • DANIELA BIGHIU

    28/02/2010 at 08:45

    arata super bine tortul, felicitari.

  • Simona

    28/02/2010 at 11:50

    Arata fff bine, am facut si eu unul de curand, dar din pacate mi a iesit roz, desi am colorant gel de la Wilton, spune-mi te rog tu ce colorant ai folosit. Multumesc anticipat

  • Brindusa

    28/02/2010 at 13:11

    Uau, ce opera… Cred ca a necesitat ceva timp, nu gluma. Foarte aratos, aproape ca iti vine sa crezi ca e real, materialul. He, he. Felicitari bucataresei, adica creatoarei.

  • Lory

    28/02/2010 at 18:10

    Lissa cand aprecierea vine de la o experta ca tine..nu face decat sa ma onoreze :)…e primul tort care l-am imbracat in pasta.

  • Lory

    28/02/2010 at 18:10

    Daniela multumesc mult

  • Lory

    28/02/2010 at 18:18

    Simona multumesc
    Eu am folosit un colorant obisnuit cumparat din comert 2 ron sticluta…mi-ar fi placut si mie sa iasa un rosu aprins

  • Lory

    28/02/2010 at 18:29

    Brandusa sa stii ca m-am cam luptat cu el :)) dar nu m-am lasat batuta.Nu a iesit el perfect dar per total am fost multumita
    Azi am aflat ca si sarbatoritul a fost impresionat:) asa ca …misiune indeplinita :))
    Multumesc mult de apreciere

  • panseluta-violet

    28/02/2010 at 20:45

    ai intrat in categoria maestrelor decoratoare de torturi.cum s-o fi simtit prietena sau nevasta sarbatoritului?

  • Bianca

    28/02/2010 at 23:43

    Foarte frumos tortul realizat.
    Astept cu nerabdare reteta dar nu stiu daca m-as baga la asa ceva.

  • panseluta-violet

    01/03/2010 at 13:26

    fetelor va asteapta un premiu primavaratic la mine pe blog,sa aveti o primavara frumoasa su fructuoasa.

  • valy

    02/03/2010 at 12:45

    Odata cu primavara sper ca sufletul sa-ti infloreasca ca un ghiocel… sa radieze ca un soare… sa ofere caldura si iubire… si, nu in ultimul rand, sa ramana mereu tanar. Un martisor mic si dulce pentru o fiinta deosebita!

  • Lory

    02/03/2010 at 22:43

    panseluta-violet …tocmai prietena a comandat tortul…asa ca sarbatoritul a avut o surpriza :))
    Multumim de premii

  • Lory

    02/03/2010 at 22:45

    alessya multumesc

  • Lory

    02/03/2010 at 22:47

    Valy multumim pentru gandurile frumoase

  • Petite Foury

    10/06/2010 at 13:16

    Ce super a iesit bustul! Felicitari!!!!

  • katyIacob

    30/08/2010 at 15:03

    Urmaresc acest blog cu mare interes. As avea insa o intrebare…unde pot gasi marshmallow in Bucuresti? M-am mai uitat prin hipermarketuri, insa nu am vazut. Mi-ar placea sa incerc un asemenea decor:) Multumesc si la mai multe retete delicioase!

  • Lory

    30/08/2010 at 19:55

    Katy ma bucur ca ne urmaresti blogul.
    Marshmallow am gasit la Plus…sunt impachetate in pungi sub forma de con.De obicei sunt colorate..alb cu verde si roz si au diferite forme.

  • Gabriela

    24/03/2015 at 21:37

    Buna seara, a rog sa ma ajutati cu aceasta reteta si va intreb daca pot folosi marzipan pentru a „imbraca” tortul, este ziua sotului in mai si vreau sa fie o surpriza sper placuta, multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.