Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu trandafiri din crema de ciocolata

tort-cu-trandafiri-de-ciocolata-4

Trebuie sa va spun ca acest tort cu trandafiri din crema de ciocolata, l-am facut special pentru fiica mea Andreea care in 26 nov. a implinit 18 ani !!

Decorul a fost alegerea ei si ma bucur mult ca am putut sa i-l fac asa cum si-a dorit!!

La multi ani,  draga mea !! <3 <3

Ingrediente
Blatul I
10 oua
6 linguri faina
4 linguri cacao
13 linguri zahar fin
esenta vanilie

Blatul II
4 oua
3 linguri faina
5 linguri zahar
1 lingura cacao
esenta de vanilie

Creme
Crema de ciocolata cappuccino
700 g ciocolata cappuccino
550 ml frisca lichida

Crema de ciocolata cu cocos
700 g ciocolata cu cocos
550 ml frisca

Crema alba
500 g ciocolata alba
350 ml frisca lichida

Crema roz
400 g ciocolata alba
300 ml frisca lichida

Crema neagra
600 g ciocolata neagra
600 ml frisca lichida

Sirop
400 g zahar
apa
esenta de rom

tort-cu-trandafiri-de-ciocolata-5

Blatul I si II
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.
Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.
Se toarna intr-o tava rotunda detasabila(35 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.
Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 4 foi.
La fel procedam si pentru blatul II, cu diferenta ca se coace intr-o tava cu diametrul de 18 cm iar la final se taie tot in 4 foi.

Crema
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic(fara sa dea in fiert) pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului obtinand o crema fina si pufoasa.
Acest procedeu este valabil pentru fiecare crema in parte .
La crema roz pentru a o colora adaugam in frisca lichida care o amestecam cu ciocolata alba cateva picaturi de colorant cat sa obtinem o culoare cum ne-o dorim.Cremele cu arome nu se mai aromatizeaza, in schimb crema alba, roz si neagra le aromatizati  dupa cum doriti .Eu am folosit esenta de vanilie la fiole .

-Siropul se fierbe si se aromatizeaza abia dupa ce s-a racit.

tort-cu-trandafiri-de-ciocolata

Asamblare
Blatul I se taie in 4 foi, la fel procedam si cu blatul II.

Pentru a nu munci mult la el, montam tortul in forma in care l-am copt.
Asezam prima foaie, o insiropam putin, punem un strat din crema de cappuccino, asezam a doua foaie, o insiropam, punem peste ea un strat din crema de cocos, foaie insiropata, crema de cappucino si iar foaie insiropata.
Presam bine, intindem deasupra inca un strat subtire de crema de cocos si dam la rece.
La fel procedam si cu blatul II.
Atentie cum impartiti crema, ea trebuie sa ajunga pentru ambele blaturi.
Dupa ce blaturile umplute au stat la rece 2-3 ore, se scoat din forme si se aseaza pe un platou .
Se imbraca lateralele cu un strat fin de crema , dupa care se decoreaza cu cate un rand de trandafiri din cele 3 creme: alba, roz si neagra.
Pentru a face acesti trandafirasi m-am folosit de un pos de panza cu un varf de metal in floare (zimtat) 1M de la Wilton.
Se fac sub forma de rozeta pornind de la mijloc spre exterior, marimea lor ramananad la latitudinea fiecaruia.

Se portioneaza cu un cutit fierbinte si uscat.

Am obtinut un tort de 5 kg , poate ajunge daca e portionat corect pentru 40 de persoane.

Voi insa puteti sa micsorati sau mariti cantitatile in functie de cat doriti.

Nota:

Ciocolata folosita -Schogetten

tort-cu-trandafiri-de-ciocolata-2

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...