Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Elegance- Concurs










Aceasta reteta este prima din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri.
Ingredientul de baza pentru crema acestui tort este margarina Rama Maestro .Inainte de a descoperi margarina Rama Maestro aveam foarte mari probleme atunci cand o preparam.Daca nu scoteam toata apa din unt riscam sa obtin o crema „taiata”. De cate ori am preparat-o cu Rama Maestro,crema a iesit perfecta …asa ca v-o recomand cu incredere.

Decorul tortului difera de cel vechi insa reteta este identica…inclusiv in glazura am folosit Rama Maestro si s-a comportat foarte bine.
Ingrediente

Blat
7 oua
7 lg zahar
5 lg faina
2 lg cacao
razatura de lamaie

Crema
4 oua
400 gr zahar
4 lg apa
100 gr cacao
500 gr margarina rama maestro
2 fiole esenta rom

Sirop
300 gr zahar
500 ml apa
1 esenta rom
fasii de coaja de lamaie

Glazura

2 ciocolate amaruii
1 ciocolata alba
150 ml frisca
50 gr Rama Maestro

Decor

ornamente de ciocolata alba


Blatul

1. se separa albusurile de galbenusuri
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul
3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit
Crema
Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina Rama Maestro pana ce o incorporam pe toata.La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si margarina Rama Maestro se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.

10 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Bianca

    19/11/2010 at 18:20

    E buna margarina si eu o folsoesc si sincer doar Rama cumpar pentru ca am incredere in ei ca nu au atat de multe E-uri ca altele.
    Si mare pacat ca aici in Romania margarina nu e la fel de buna ca cea din Germania, eu cumpar de la un magazin care aduce direct din Germania si nu se compara gustul. Asta a noastra e plina de apa (ma refer la margarina tartinabila in cutie) pe langa aia e cremoasa si buna.
    Dar la creme tot untul e mai bun decat margarina..oricine orice ar spune.,
    Stiu ca faceti chestia asta pentru reclama dar…ce e adevar e adevar:P

  • naty

    19/11/2010 at 18:37

    SUPERB tortul, am sa il fac cu prima ocazie arata foarte f bine

  • mirela

    19/11/2010 at 18:52

    Foarte frumos tortul,imi trage cu ochiul,si eu folosesc margarina rama,si sunt multumita de ea.O seara frumoasa!

  • Cristina

    19/11/2010 at 19:12

    Foarte frumos! Si elegant.

  • lauralaurentiu

    19/11/2010 at 20:02

    Ce frumoasa prajitura, splendida, intr-adevar! 🙂 Te rog frumos, daca doresti sa ma ajuti, o sa iti solicit un minim efort, acela de a inlocui in blogroll-ul tau Cuina Banateana cu Retete ca la mama (asa se numeste blogul meu de azi) si linkul este http://www.retetecalamama.ro. Iti multumesc din suflet. Laura Laurentiu – Retete ca la mama

  • felis

    20/11/2010 at 01:11

    Superb tortul… si isi merita numele… este elegant…

  • yaya6

    20/11/2010 at 11:46

    e un tort de nota 10 cu multe,dar multe felicitari….un sfarsit de saptamana execelent

  • Lory

    20/11/2010 at 19:36

    Biana eu folosesc doar la unele prajituri margarina Rama si nu de acum ci de foarte mult timp .De ex.tipul asta de crema nu poate fi facut cu unt…de fiecare data cand am incercat crema s-a taiat.
    Cat despre margarina tartinabila sincer nu am nici o parere ,asta fiindca la mine in casa nu se consuma.
    Chiar daca nu era vorba de reclama eu tot margarina Rama recomandam fiindca cu ea lucrez.
    Pupici
    Lory

  • Lory

    20/11/2010 at 19:37

    Naty multumesc mult

  • Lory

    20/11/2010 at 19:39

    Mirela multumesc de apreciere..incearca-l se face usor si e f.bun …asa spun degustatori mei:)))

  • Lory

    20/11/2010 at 19:43

    Multumesc Cristina

  • Lory

    20/11/2010 at 19:44

    Laura il schimb imediat..nu e nici un efort.
    Felicitari pentru noua casuta!!!

  • Lory

    20/11/2010 at 19:46

    Multumesc mult Yaya ,un sfarsit de saptamana placut si tie.
    T pup
    Lory

  • Lory

    20/11/2010 at 19:47

    Felis aprecierea ta ma onoreaza ,multumesc
    Pupici
    Lory

  • lauralaurentiu

    20/11/2010 at 20:52

    Multumesc foarte frumos, Lory. Daca te intereseaza si un schimb de bannere, eu il accept cu toata placerea. Laura Laurentiu – Retete ca la Mama.ro.

  • Mara

    21/11/2010 at 00:39

    Felicitari Lory!!! Pupici

  • geta

    22/11/2010 at 13:52

    Foarte frumos si „elegant”am sa oincerc si eu ideea de sarbatori!

  • Raluca

    24/11/2010 at 12:03

    @ Bianca: nu stiu ce sa zic, dar mie cremele nu imi ies cu unt la fel de bine cum ies cu margarina. Pe langa faptul ca untul se manevreaza mai greu, mai e si ceva legat de consistenta si de „pufosenie” 🙂
    In orice caz, nu e corect sa blamezi pe cineva ca face reclama la un produs – daca ii respecti retetele o sa respecti si faptul ca nu iti recomanda ceva daca nu ar considera ca e bun, nu?

  • Lory

    24/11/2010 at 13:30

    Mara multumesc mult!!
    Te pup dulce,
    Lory

  • Lory

    24/11/2010 at 13:37

    Laura bannerul nostru trebuie schimbat asa ca atunci cand va fi gata am sa te contactez ca sa facem schimb.Placerea e si de partea noastra
    Pupici
    Lory

  • Lory

    24/11/2010 at 13:37

    Geta ma bucur ca iti place 🙂
    Lory

  • Lory

    24/11/2010 at 13:46

    Raluca nu cred ca Bianca a vrut sa se inteleaga asta.Eu respect opinia fiecaruia.Cum am spus si mai sus eu lucrez cu Rama de foarte mult timp si nu o spun doar de dragul campaniei la care participam.
    Nici prin gand nu mi-ar trece sa recomand ceva care nu ar fi pe gustul meu….dar asta nu inseamna ca poate fi pe gustul tuturor.
    Daca ai ocazia incearca aceasta crema si te astept cu impresii
    Pupici
    Lory

  • Raluca

    26/11/2010 at 19:10

    E, esti tu foarte draguta 😛 Comentariul meu a venit pe fondul ideii ca nu mi se pare corect sa lauzi pe cineva cand iti spune ceva ce consideri ca e bine, dar sa il apostrofezi, chiar si foarte elegant, cand se intampla opusul. Mai ales ca, asa cum spui tu, nu ai recomanda ceva ce nu crezi ca e bun. Dar daca pentru tine este ok, e ok si pentru mine, ca la asa preparate … jos palaria :-*

  • Lory

    27/11/2010 at 22:05

    Raluca draga mea nu am facut decat sa-i respect punctul de vedere .
    Iti multumesc pentru sustinere si pentru apreciere.
    Te pup dulce si te mai astept pe la noi
    Lory

  • Cristina

    02/06/2011 at 21:13

    Am descoperit tortul tau postat pe un site de un anume „TIB” si nu cred ca a facut-o cu acordul tau.
    http://culinar.bzi.ro/dulciuri/tort-elegance/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram