Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort ,,Elena”


Blat
8 oua
8 lg zahar
8 lg faina
crema
3 oua
300 gr zahar
2 pl gelatina
200gr capsuni
1 cutie ananas
500ml frisca
esenta vanilie
sirop
zahar 200gr
apa 300ml
zeama de la compot
o lamaie
decor
500ml frisca
trandafiri din pasta de lapte praf
blat
din ingredientele de mai sus se face un blat care se toarna intr-o tava dreptunghiulara .Se coace la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se taie in doua foi.
crema
se fierb ouale cu zaharul pana ce face o spuma.Dupa ce s-au mai racit se adauga gelatina care a fost inmuiata in apa calduta se amesteca bine si se rastoarna peste frisca care a fost batuta bine. apoi se adauga si fructele din compot ,capsunii.
asamblarea
Punem prima foaie de blat in tava in care l-am copt o insiropam rasturnam crema si acoperim cu cealalta foaie insiropata.Se da la rece cateva ore,se rastoarna pe tava si se orneaza dupa preferinta cu frisca si flori de pasta de lapte praf.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *