Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Flancuri cu capsuni

Flancuri cu capsuniFlancuri cu capsuni. Desert rapid din foietaj, crema de vanilie si capsune. Foietaje dulci cu crema de vanilie si capsuni. Cele mai bune foietaje.

 

Flancuri cu capsuni-Ingrediente

un pachet aluat foietaj-400g

Crema de vanilie
1,3 l lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
4 lg nuca de cocos
esenta de vanilie
sare

Decor
capsune

Flancuri cu capsuni-Mod de preparare

Se amesteca faina cu ouale, zaharul, nuca de cocos si 300ml de lapte, restul de lapte se pune la fiert apoi se rastoarna peste compozitie si se fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu cu telul. Se raceste inainte de a fi folosita.
Dupa ce aluatul s-a decongelat se taie cu ajutorul unui cutit ferbinte in patrate egal cu latura de 6-7 cm.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu apa rece.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de circa 15-18 min
Se lasa sa se raceasca apoi se traseaza cu ajutorul posului cu sprit un model din crema si se decoreaza cu felii de capsuni.

Flancuri cu capsuni
Flancuri cu capsuni

 

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.