Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Raffaello

Tort RaffaelloTort Raffaello

Acest Tort Raffaello este de fapt prajitura Raffaello doar ca am pregatit-o sub forma de tort. Se poate pregati si in tava normala cu dimensiunea de 30×40 cm. Blatul acestui tort l-am copt intr-o forma detasabila cu diametrul de 26 cm. Este de acum alegerea voastra daca il pregatiti ca tort sau ca prajitura, dar indiferent de forma gustul este acelasi, este la fel de bun. Va invitam sa cititi si Prajitura Raffaello foarte usor de pregatit, dar si bomboanele Raffaello rapid la fel de bune si usor de preparat.

Ingrediente blat Tort Raffaello :

8 albusuri
400 g zahar
200 g nuca cocos
150 g faina
1 plic praf de copt

Ingrediente crema Tort Raffaello :
8 galbenusuri
150 g zahar
2 budinci cu gust de vanilie
700 ml lapte
250 g unt sau margarina Rama (pachet) si 100 g zahar pudra

Preparare blat Tort Raffaello :

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga nuca de cocos, faina in care amestecam praful de copt. Compozitia rezultata se toarna in forma de tort captusita cu hartie de copt sau in tava, dupa preferintele fiecaruia. Se da forma la cutorul preincalzit unde se coace. Se face proba cu scobitoarea si cand nu se mai prinde de scobitoare compozitia se scoate de la cuptor. Se lasa la racit.

Preparare crema Tort Raffaello :
Intr-un vas punem cele 8 galbenusuri, budincile, zaharul si se adauga treptat laptele rece. Se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit si intre timp se freaca untul cu 100 g zahar pudra spuma. Cand crema este complet rece se adauga untul spumat si amestecam pana la omogenizare.

Tort RaffaelloAsamblare Tort Raffaello :
Indepartam hartia de copt din forma, asezam inapoi blatul si deasupra turnam crema dupa care dam forma la rece pentru 1 ora. Deasupra putem glasa cu ciocolata sau putem presara doar nuca de cocos, partea cu ornatul va las pe fiecare sa alegeti ce va convine. Eu am ales varianta glazura ciocolata si decor bomboane Raffaello.

Tort RaffaelloSpor la Prajiturit !

15 Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *