Imi amintesc ca in copilarie de cum venea primavara mergeam intr-o padure din apropierea satului la cules de flori si urzici.
Toata padurea era impanzita si de leurda insa pe atunci nu imi placea nicicum. De fapt multi ani am ocolit-o pana ce am descoperit ca poate fi folosita si in alte moduri decat in salata.
Provocarea venita din partea Delaco de a pregati o reteta in care sa folosesc parmezanul, a venit la fix fiindca e sezonul leurdei si acest sos pesto de leurda si spanac este reteta perfecta pentru a-l pune in valoare.
De cand am facut prima data acest sos pot sa spun ca leurda a devenit preferata mea.
Faptul ca folosesc si spanac, face ca sosul pesto sa aiba o aroma mai putin pronuntata de usturoi si un gust mult mai placut.
Pana acum am folosit leurda in multe preparate, am combinat-o in special cu branzeturi dar si cu paste.
Mie mi-a placut si va recomand sa il incercati!
Mai jos gasiti inca doua retete in care am folosit leurda alaturi de branzeturi
Pesto de leurda si spanac- Ingrediente
- 100 g frunze de leurda
- 100 g frunze de spanac
- 80 g parmezan ras- Grana Padano- Delaco
- 100 g nuci caju
- 60 ml ulei de masline
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare dupa gust
Cum pregatim sosul pesto cu parmezan
Reteta este simpla, gustoasa si se pregateste in cateva minute daca ai la indemana un chopper sau un blender.
Frunzele de leurda si spanac se spala bine in multe ape reci pentru a indeparta pamantul de pe ele. Se pun intr-o centrifuga in care se usuca salata si se roteste pana se indeparteaza toata apa de pe ele. Daca nu aveti centrifuga atunci recomand sa le intindeti pe prosoape de hartie astfel incat sa absoarba toata apa.
Se taie fasii si se pun in chopper mixand pana se obtine o pasta omogena.
Se adauga apoi nucile caju( se pot folosi si nuci obisnuite, seminte de pin, migdale) si zeama de lamaie si se mixeaza din nou pana la maruntirea completa.
Se pune si parmezanul ras si se continua mixarea. La final se pune uleiul de masline si sare dupa gust si se omogenizeaza cu mixerul pana se obtine o pasta cremoasa.
In acest moment sosul pesto de leurda si spanac poate fi folosit imediat la paste, sandvisuri sau orice alte retete.
Daca vreti sa va bucurati de savoarea lui mai mult timp, atunci recomand sa il puneti intr-un borcan inchis ermetic pe care sa il tineti in frigider. Daca rezista, nu trebuie sa depaseasca mai mult de 7 zile. Nu am incercat dar cred ca ar merge sa fie si congelat, astfel poate fi savurat si in plina iarna !!
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!