Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri cu crema de vanilie si frisca

rulouri cu crema de vanilie si frisca

Aceste rulouri cu crema de vanilie si frisca sunt printre preferatele mele, le-am facut de nenumarate ori dar de fiecare data dispareau foarte repede fara a apuca sa le fac poze.
Imi aduc aminte ca in copilarie le cumparam de la cofetarie, se gaseau in trei variante: cu frisca, crema de vanilie si cu bezea. Toate variantele erau foarte bune dar parca astea cu vanilie si frisca sunt exact pe gustul meu.
Se fac atat de usor si merita sa le incercati, sunt savuroase!! Mai jos gasiti inca doua retete pe care vi le recomand!!

Rulouri cu crema de vanilie si frisca- Ingrediente

  • Rulouri 15 buc
    • 270 g aluat foietaj proaspat
    • un albus de ou
    • zahar tos
    • zahar pudra pentru decor
  • Crema
    • 300 ml lapte
    • 3 galbenusuri
    • 25 g amidon
    • 80g zahar
    • 110 g unt
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • un plic zahar vanilat bourbon
    • un praf de sare
rulouri cu crema de vanilie si frisca

Cum pregatim rulourile din foietaj

Se presara blatul de lucru cu putina faina, se desface foaia de aluat, se presara si ea cu putina faina si se intinde uniform cu un sucitor.
Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola de taiat pizza se taie aluatul in fasii egale pe latime. Eu am obtinut 15 bucati.
Fiecare fasie se ruleaza pe un con de metal pornind de la varf si avand grija ca fasia sa se suprapuna. La capat se preseaza bine ca sa nu se desfaca.
Se unge fiecare rulou cu albus de ou batut (am folosit albus ramas de la crema insa se poate unge si cu galbenus).
Dupa ce au fost unse se presara pe toate partile cu zahar tos si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc in cuptorul preincalzit la 190 C pentru 20 min sau pana se rumenesc uniform.
Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca apoi se scot usor din formele de metal.

Crema de vanilie cu frisca pentru rulouri

Galbenusurile, amidonul, zaharul, sarea si zaharul vanilat bourbon se pun intr-un castron si se amesteca pana devin o crema omogena.
Laptele se pune la fiert intr-o craticioara iar cand aproape da in clocot se rastoarna peste crema de galbenus amestecand rapid cu telul pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se rastoarna in craticioara in care a fiert laptele si se pune inapoi la fiert la foc potrivit.
Se amesteca continuu pana ce crema incepe sa se ingroase.
Se lasa deoparte sa se racoreasca cam 2-3 min apoi se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca pana la incorporare.
Crema se rastoarna intr-un bol, se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce sa racit se mixeaza usor cu telul apoi se adauga frisca batuta si se incorporeaza cu miscari usoare astfel incat crema sa ramana pufoasa.

Cum asamblam rulourile

Crema se pune intr-u pos cu varf stelat si se umple cu grija fiecare rulou din foietaj.
Aceste rulouri cu crema de vanilie si frisca se aseaza pe un platou, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se mananca cu mare pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!


Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram