Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata in cosulet

Salata in cosulet

INGREDIENTE:
Cosulet
300gr faina,
100 ml apa,
1/2 „nuca” drojdie,
1/2 lg zahar,
ulei,
sare,
un ou pentru uns
Salata:
o salata verde,
6 oua de prepelita,
o rosie,
3 ridichi,
100 gr telemea de capra,

Dresing:

100 gr smantana 12%grasime,
2 lg ulei de masline,
piper macinat,
zeama de 1/2 lamaie,
marar,
sare,



Salata in cosulet

MOD DE PREPARARE:
Cosulet:
Faina se amesteca cu un pic de sare peste ea adaugam drojdia dizolvata cu zaharulsi turnam putin cate putin apa calduta pana ce obtinem un aluat destul de elastic.Adaugam si putin ulei framantam bine si lasam la crescut.
Cu ajutorul sucitorului intindem o foaie de 1 cm grosime si taiem fasii late tot de 1 cm.Asezam fasiile de aluatdupa imaginatie pe un castronel imbracat in hartie de copt.Ungem cu ou batut si coacem la foc potrivit pana se rumeneste usor.Se indeparteaza de pe castron dupa ce s-a racit bine.

Salata:
Frunzele de salata se spala bine, se usuca cu un prosop de hartie si se taie fasii late.
Ouale de prepelita se fierb, se curata de coaja si se taie in doua.
Telemeaua se taie cubulete mici
Ridichile spalate se taie felii subtiri.
Rosia spalata se taie cubulete potrivite.

Dresing:
Smantana se amesteca cu uleiul de masline,sarea , zeama de la 1/2 lamaie,piperul si mararul tocat marunt.Se prepara cu o ora inainte de servire timp in care se tine la rece.

Asamblare:
Cosuletul se aseaza pe o farfurie de servire.Separat amestecam fasiile de salata cu ,telemeaua,feliile de ridiche,cubuletele de rosii si jumatatile de ou.Se aseaza in cosulet si se serveste stropita cu dresingul de smantana

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...