Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba de fasole

ciorba de fasoleCiorba de fasole, reteta culinara. Ciorba din fasole uscata. Bors de fasole. Ciorba de fasole, de post. Bors de putina. Ciorba acrita cu bors. Supe, ciorbe de post.


Ciorba de fasole-Ingrediente

250 fasole pestrita uscata,
un morcov,
2 cepe,
cateva lg zarzavat pentru ciorbe ,
sau legume proaspete( rosii, ardei gras)
patrunjel,
leustean,
cimbru,
500 ml bors de putina,
sare,
ulei

Ciorba de fasole-MOD DE PREPARARE

Se alege fasolea, se spala in cateva ape apoi se pune la fiert in apa rece. Dupa cateva clocote se scurge apa si se inlocuieste cu alta apa fierbinte. Dupa ce a fiert cam 30 min si bobul de fasole a inceput sa se inmoaie, adaugam ceapa tocata marunt si morcovul tocat in cubulete mici. Fierbem in continuare pana ce fasolea e aproape fiarta. Adaugam zarzavat pentru ciorbe de la borcan, leusteanul si patrunjelul tocate marunt, cimbru si 2-3 lg de ulei, apoi potrivim de sare. Cand fasolea este fiarta se adauga borsul care in prealabil l-am dat intr-un clocot.
La final mai adaugam putin leustean sau se poate pune direct in farfurie.

Comentarii recente

  • sarah

    15/11/2011 at 15:31

    ciorbita mea preferata!!!as renunta la orice alta ciorba pentru un bol cu ciorba de fasole cu leustean verde….si niste ceapa rosie:)
    pupici

  • Antonina

    15/11/2011 at 15:57

    Tare-mi place ciorba de fasole ! ce-i drept o prefer cu afumatura, dar fiind in post mai bine tac 😉 Ii mai pun si putina scortisoara in schimb.. tare imi place, hmmm ce pofta mi-ai facut!! zi faina!

  • Lory

    15/11/2011 at 17:39

    Eheiii!! Sarah ai dreptate ce-ar merge cu o ceapa rosie :))mmmmm!!
    Pup :*

  • Lory

    15/11/2011 at 17:45

    Antonina ciorba cu afumatura e grozava rau!!Na, ca mi-ai facut pofta si mie :))Cu scortisoara nu am incercat 🙂 dar cu prima ocazie o testez:D
    Zi faina si tie!!

  • Alexandra

    15/11/2011 at 20:30

    Are cam tot ce iti trebuie ca sa te mentii energica in perioada asta.

  • Anonymous

    19/06/2012 at 22:34

    Dar cei care locuiesc in USA, nu avem bors de putina…ce se poate inlocui in afara de sare de lamiie?????….

    • Lory

      19/06/2012 at 22:48

      Mama la tara cand nu avea bors de putina mai acrea cu agurida (struguri verzi) sau cu prune verzi .Atat prunele cat si strugurii ii oparea in putina apa pana incepea sa se inmoaie .Apoi strecura apa si pasa prin sita cat se putea.Zeama rezultata iesea foarte acra si cu asta acrea ciorba de fasole sau cartofi .E mult mai buna decat cu sare de lamaie sau nu stiu ce prafuri 🙂

  • Anonymous

    12/09/2012 at 13:33

    Cu Bors magic.Se gaseste la magazinele romanesti din SUA,sau pe internet.

  • Anonymous

    29/09/2012 at 09:10

    cum as putea sa umplu bors? salutari din Austria
    Elena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram