Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piftie de cocos (Racitura)

Ingrediente:
un cocos de tara(2 kg)
2 cepe
2 morcovi
usturoi(dupa gust)
sare
Mod de preparare
Carnea se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece sa acopere carnea cam cu 4 degete deasupra.Dupa ce a dat in fiert se spumeaza bine se adauga legumele intregi si putina sare.Se lasa la fiert la foc potrivit pana scade la jumatate si carnea este fiarta.Se opreste focul se scoate carnea si se indeparteaza de pe oase.In zeama ramasa se adauga dupa gust usturoiul pisat si sare daca mai este nevoie.Se strecoara indepartand legumele si bucatile de usturoi.
Carnea se aseaza in forme peste ea punandu-se zeama .Se lasa la rece pana se incheaga bine .
Pentru cei ce nu folosesc carne de cocos e indicat ca la sfarsit sa adauge in zeama un plic de gelatina ce in prealabil a fost hidratat in apa rece(100 ml) si apoi dizolvat pe foc fara a da in fiert.
 

7 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.