Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba de pui cu varza creata


Ingrediente :

500 gr tacamuri pui ,
3 morcovi,
1 patrunjel radacina,
1/2 radacina telina
1 ceapa mica,
1 mana mazare,fasole verde,gulie taiata cubulete,
1 capatana mijlocie de varza creata ,
2 linguri bors Magic cu legume,
2-3 linguri ulei
1 lingura unt,
leustean,
sare

Preparare :

Carnita de pui o portionam si o punem la fiert in apa rece (aproximativ 4 l) cu 1 lingura sare. Lasam sa dea in clocot si apoi o spumam. In acest timp ne ocupam de legume.Morcovii si patrunjelul ii curatam spalam si ii taiem cubulete. Spalam mazarea , fasolea verde si curatam gulia ce o vom taia apoi cubulete. Varza creata o taiem fideluta. Ceapa o curatam si o dam pe razatoarea fina .
Punem intr-o tigaie lingura de unt la topit cu cele 3 linguri de ulei. Cand s-a incins calim morcovii si patrunjelul taiat, pret de 2-3 minute. Cand carnea e pe jumate fiarta adaugam legumele calite si ceapa razuita. Lasam sa fiarba in continuare la foc mic adaugand pe rand mazarea, fasolea si gulia. Cand aproape totul e fiert adaugam si varza creata (daca ciorbica e prea deasa mai putem completa cu apa ). Condimentam cu sare daca mai e nevoie , adaugam borsul Magic in fuctie de gustul fiecaruia ( 2 liguri pun eu, dar se poate pune mai mult daca vreti ca ciorbica sa fie mai acra ), la final adaugam leusteanul cu care il lasam sa dea 2-3 clocote dupa care il scoatem.

Pofta Buna !!!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...