O tocana de pui preparata ca la Bistrita Nasaud de mama soacra …
Ingrediente :
1 pui de casa ,
100 ml ulei ,
6 catei usturoi,
1 morcov,
1 patrunjel,
400 gr smantana,
5 linguri faina,
sare dupa gust
Preparare :
Puiul transat se prajeste pe uleiul incins. Punem apa cat sa acopere puiul si lasam la fiert la foc mic.Condimentam cu sare dupa gust .Adaugam morcovul si patrunjelul taiat in patru si 4 catei ustoroi zdrobiti. Lasam sa fiarba pana carnea se patrunde usor cu furculita. Intr-un vas cele 5 linguri de faina le omogenizam treptat cu smantana. Adaugam la aceasta compozitie restul de usturoi zdrobit . Cand carnea e fiarta o scoatem separat si din supa rezultata adaugam cate putin la compozitia de smantana pana se subtiaza apoi o turnam inapoi in cratita si lasam sa dea cateva clocote sa se ingroase un pic . Asezam inapoi carnea si mai lasam sa dea 2-3 clocote dupa care indepartam legumele fierte si asezonam cu un pic de patrunjel verde tocat.
Servim cu mamaliguta calda .
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
xxl
08/02/2011 at 10:47Pai asta-i ciulama 100%.
Leila
08/02/2011 at 12:06Exact :)) ciulama se numeste si la mine in Bihor acest gen de papica , dar in Bistrita Nasaud i se spune tocana …
:*
anca
28/08/2012 at 16:03la bistrita i se spine papricas de pui
Anonymous
02/08/2011 at 18:15eu fac ciulamaua cu lapte in loc de smantana..asa ca poate de aceea se numeste tocana in Bistritza:)
Anonymous
09/05/2012 at 12:43La noi in Moldova,tot ciulama se cheama..dar nu mai conteaza cum se cheama,gustul conteaza;);)
Rocsy Ciobanu
18/07/2012 at 16:40Mmmm parca as vrea o portie!
Adina
21/10/2013 at 11:12La Bistrita se face papricas de pui cu ceapa , boia si ingroseala cu smantana sau lapte, asa cum spune Mihaela. Reteta prezentata seamana mai mult cu ostropel….