Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort crema de zahar ars cu piersici

tort-cu-crema-de-zahar-ars-si-piersici

Ingrediente folosite ptr blat :

5 oua,
5 linguri zahar,
5 linguri faina,
1/2 pachet praf de copt,

Ingrediente petru crema :

8 oua intregi
1 l lapte
3 plic zahar vanilat
8 linguri zahar
200-300 gr piersici

Mai avem nevoie de 8 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita.



Mod de preparare

Cele 8 linguri de zahar il caramelizam in oala in care urmeaza sa punem compozitia si il intindem pe peretii acestuia. Racim pe exterior oala cu apa rece. Na apucam sa pregatim cele necesare cremei de zahar ars in felul urmator , si anume ,spargem intr-un vas cele 8 oua , punem 8 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat si cu mixerul mixam bine. Adaugam peste 1 l de lapte si mai amestecam un pic pana se omogenizeaza bine ,adaugam si fructele taiate cubulete. Se rastoarna aceasta compozitie in oala in care este intins zaharul caramelizat , si ne apucam de preparatul blatului de piscot .
Blat : Separam cele 5 oua .La cele 5 galbenusuri punem 5 linguri de zahar si il frecam spuma. Cele 5 albusuri se bat spuma tare si la ele se adauga galbenusurile frecate .Se amesteca usor si se adauga apoi cele 5 linguri de faina treptat si 1/2 de praf de copt.
Compozitia de piscot se pune deasupra compozitiei de crema de zahar ars si se da la cuptorul preincalzit initial la foc mai mare cca 5 minute , apoi se da la foc mic pana cand crema se desprinde de marginea oalei cand o inclinam.
Dupa ce e gata copt se scoate din cuptor si se lasa la racit ,apoi se rastoarna pe o farfurie si se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.
Se serveste rece !!!

6 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Cristina

    07/02/2011 at 13:07

    E superb tortul! Hm si ce bun trebuie sa fie cu crema de zahar ars.

  • Anca (tort.personalizat)

    07/02/2011 at 17:09

    Imi place. Un cos atat de „natural” … cum ai facut crema aia… si daca zici zahar ars zici: mmmm deliciu!

  • Cafe Portakal

    07/02/2011 at 17:17

    HARİKA OLMUŞ ÇOK BEĞENDİM BEN BU PASTAYI.
    SEVGİLERİMLE…

  • Nela

    07/02/2011 at 18:56

    Wow ce bine arata si cat de delicios trebuie sa fie!

  • Leila

    08/02/2011 at 03:16

    Cafe Portokal , Teşekkürler!:) ;K

  • Leila

    08/02/2011 at 03:19

    Opss , nu am facut referire la crema :)) Well , e crema ganache ;K
    Torturile ultimele 2 postate in blog le-am facut unei prietene dragi ce implineste azi 25 ani 🙂

  • Leila

    08/02/2011 at 03:22

    Nela , Criss 🙂 multumesc ! Sper sa fi fost si pe placul aniversatei :))

  • zaharia_mihaela2005

    09/02/2011 at 11:49

    as vrea sa fac si eu acest tort dar am o nelamurire. Blatul se pune peste compozitia de oua si lapte imediat s-au trebuie bagata putin compozitia la cuptor si abia apoi blatul?

  • Leila

    10/02/2011 at 02:26

    Zaharia_Mihaela , blatul de piscot il punem peste compozitia de lapte si ou si dam totul la cuptor ;K

    Sa ai spor ,si daca nu cer prea mult tine-ma la curent cu rezultatul final :* pupice …

  • Anonymous

    23/01/2012 at 20:57

    nu inteleg ceva…sta compozitia blatului peste crema?

  • Leila

    23/01/2012 at 22:01

    Anonim, compozitia de blat de piscot(pandispan) sta fara nici o problema deasupra compozitiei de crema .Pur si simplu o torni deasupra cremei si impreuna le pui la cuptor. Dupa ce e copt lasi sa raceasca in vasul in care a fost copt apoi il rastorni pe platou . Astfel siropul ce se formeaza in timpul coacerii si insiropeaza putin blatul 🙂

  • Anonymous

    23/01/2012 at 22:23

    da ce bun e cu frisca!!!

  • Anonymous

    16/03/2012 at 20:07

    Fructele sunt proaspete, sau din compot?

    • Leila

      17/03/2012 at 16:58

      Buna , Anonim ! Desi nu raspund comenturilor nesemnate doar azi caci e ziua blogului am sa fac acest lucru . Fructele pot sa fie si proaspete dar si din compot. Iti recomand daca folosesti piersici inainte sa le oparesti pentru a indeparta pielita de pe fruct . O zi minunata sa ai , oricine ai fi !
      Leila

  • Anonymous

    15/06/2012 at 01:56

    buna
    va fac mii de complimente pt retele dvs.
    dar, din reteta de mai sus este ideala, buna si usor de preparat. … dar ca deobicei nu gasesc specificat temeperatura de coacere si timpul aprox.

    multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.