Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba din costita de porc

INGREDIENTE

6 buc costita de porc proaspata;
2 cepe;
1 ardei gras rosu;
2 morcovi;
1 buc telina (mica);
3 cartofi potriviti;
3 rosii;
1 lg pasta de tomate;
1 legatura patrunjel;
1 legatura marar;
leustean;
cimbru;
500 ml bors de putina;
sare;
MOD DE PREPARARE
Bucatile de costita se spala bine si se pun la fiert intr-o ala cu 2 l apa .Cand a dat in fiert se spumeaza bine,se adauga ceapa taiata marunt apoi morcovul si telina taiate cubulete mici.Se fierbe la foc potrivit cam 20-30 min dupa care adaugam ardeiul gras si rosiile taiate cubulete.Cand carnea este patrunsa adaugam cartofii taiati cubulete ,mararul si patrunjelul tocate marunt ,cimbru si o parte din leustean.Daca va place ca ciorba sa fie mai colorata mai adugati o lingura de pasta de tomate dupa care puneti borsul incalzit bine .Se mai da in cateva clocote si se potriveste gustul cu sare.Oprim flacara si adaugam in oala restul de leustean .
Se serveste fierbinte insotita de un ardei iute .
Pofta buna!!!
Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

  • laura

    20/07/2012 at 11:57

    …plus smïntïnä……eu cälesc putin legumele ïnainte sä le pun la fiert..mi se pare cä ciorba are gust mai bun asa..oricum este o minunätie de ciorbä….

    • Lory

      20/07/2012 at 18:21

      Da, cred ca poate sa mearga si un pic de smantana ….dar avand in vedere ca e din carne de porc mi-am zis ca e destul de consistenta asa ca am zis pas la smantana .
      Eu nu calesc niciodata legumele la ciorbe/borsuri …una ca imi face rau calitul in ulei dar si fiindca asa m-am obisnuit .

  • blue65

    28/12/2013 at 13:43

    incercata de mine si dreasa (musai) cu smantana proaspata; multumesc de reteta, a iesit suuuper! Picincu-Hobjila Viorica

    • LoredanaCarp

      28/12/2013 at 15:21

      blue65 nu aici trebuie trimisa poza .Un pic mai sus este un buton verde pe care scrie „Timite poza ta aici ” dai clic acolo si urmezi pasii…altfel poza ta nu intra in concurs .

    • blue65

      28/12/2013 at 18:37

      multumesc:)

  • christyansen

    11/09/2016 at 08:54

    f buna bravooooo !!

  • aurora

    24/08/2017 at 15:10

    super buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...