Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa crema de sfecla rosie

supa-crema-de-sfecla-rosie-1

Supa crema de sfecla rosie  este o supa  plina de vitamine cu o savoare si o aroma deosebita!!

Nu prea am mancaruri cu sfecla rosie  dar imi place mult salata cu sfecla rosie  si pere  sau  salata de sfecla rosie si hrean alaturi de o friptura de miel , in special , dar  la fel de mult imi place sa o mananc simpla coapta in cuptor.

Ingrediente

500 g sfecla rosie
un ardei gras rosu
2 morcovi
o ceapa
2 cartofi potriviti
50 g unt
sare
zeama de la 1/2 lamaie
un catel de usturoi
o crenguta de cimbru
smantana pentru servit

supa-crema-de-sfecla-rosie-5
Mod de preparare
Toate legumele in afara de cartofi se curata si se taie in cuburi mici.
Se pun intr-o oala, se adauga catelul de usturoi , crenguta de cimbru, se stropesc cu zeama de lamaie pentru asi pastra sfecla culoarea rosu intens, se acopera cu apa rece si se fierb pana ce legumele sunt patrunse bine .
Cartofii se spala se usuca cu un prosop de hartie , se inteapa cu furculita si se pun la copt in cuptor .
Cand legumele s-au inmuiat scurgem o parte din zeama si o pastram, le punem intr-un blender impreuna cu untul si cartofii copti.
Potrivim gustul cu sare, si mixam bine . Consistenta supei o putem face dupa cum dorim, adaugand din zeama oprita special pentru asta.
Se poate servi ca atare sau puteti adauga o lingura de smantana groasa .

supa-crema-de-sfecla-rosie-4

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *