Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa cu ciuperci dreasa- Tejfolos Gomba Leves










Ingrediente :

500 gr ciuperci champignon(proaspete)
2 morcovi
1 radacina patrunjel
4-5 catei usturoi
1 lingura unt
400 ml smantana
2 galbenusuri ou
sare, delikat ,1/2 lingurita piper alb
1 legatura mica patrunjel verde

Preparare :

Curatam ciupecile , le spalam apoi le taiem felii. Morcovii si patrunjelul curatat si spalat ii taiem cubulete. Pe lingura de unt incinsa calim morcovii ,patrunjelul si 2 catei de usturoi pisati timp de cateva minute (2-3 minute), adaugam ciupercile feliate si condimentam cu sare , piper, si delikat si lasam la calit in continuare circa 2 minute. Punem peste totul apa adaugam legatura de patrunjel verde si mai condimentam cu sare sau delikat dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pana ce ciupercile sunt fierte. In timpul cat supa fierbe pregatim maiaua cu care vom drege aceasta supica in felul urmator ,cele 2 gabenusuri le amestecam cu smantana ,adaugam restul de 3 catei usturoi pisati la maia apoi din supa fierbinte adaugam cate un pic de zeama pana maiaua devine mai lichida apoi o turnam peste supa care fierbe. Lasam sa dea un clocot impreuna apoi oprim focul si scoatem frunzele de patrunjel.
Se serveste fierbinte si cui ii place mai condimentata poate sa o serveasca cu ardei iute.

Pofta Buna !!!!

5 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.