Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa- Zama cu „Cici”









Aceasta supa , ori zama cum se mai zice prin partile Bihorului se pregateste mai ales in regiunea din jurul Marghitei ca mancare de post.
De obicei se prepara cand se fierbe fasolea uscata, mai ales in zilele de vineri cand tot omul posteste . Si haideti sa vedem ce a reusit romanul nostru sa faca cu zeama de pe fasolea uscata( Mentionez ca eu am ou in „cici” ).

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru Zeama:

fasole boabe (la ochi ,fiecare pune la fiert cat doreste )
1-2 morcovi
1 patrunjel radacina
1 ceapa intreaga
sare dupa gust

Necesare pentru „Cici” :

200 gr faina (am folosit eu ptr cantitatea de supa ce am avut-o)
1 ou
sare
2 cartofi mai mici
(Cicii se pot face si fara ou daca doriti sa fie zama de post )

Si acum sa trecem la preparare :
Punem fasolea inainte cu o seara la inmuiat si a doua zi il punem la fiert impreuna cu 1-2 morcovi , 1 patrunjel despicati. Punem si o ceapa alaturi de aceste legume si saram dupa gust cu sare. Asa , pana aici a fost usor. Acum trecem sa facem cicii ptr zama. Si uite cum i-am facut eu ,cartofii i-am curatat si i-am fiert in apa cu sare apoi i-am zdrobit cu furculita. Intr-un vas am pus faina , am adaugat si 1 ou intreg si cartofii zdrobiti si sare dupa gust .Am framantat un pic aluatul pana s-a omogenizat apoi am rupt bucatele de aluat pe care le-am facut bastonase lungi si mai subtiri ( ele in zeama se mai umfla) si apoi le taiem la ce marime dorim sa fie acesti cici.Le lasam deoparte pe un prosop si ne intoarcem la fasole.
Cand fasolea e fiarta , se strecoara zeama in care a fiert intr-o oala(fasolea o putem face iahnie sau frecata), morcovii din el ii taiem rondele si ii adaugam la supa. Cand supa incepe sa dea in clocot adaugam si „cicii” si lasam sa fiarba 2- 3 minute la foc mic. Se potriveste de gust cu sare , delikat , 1 lingura de patrunjel verde tocat si cine doreste poate sa puna si rondele de ardei iute .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram