Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata de Boeuf

Salata de BoeufSalata de Boeuf, o pregatim la fiecare masa in zilele de Sarbatoare. Daca pregatim Supa dulce(asa ii mai spunem noi la supa de carne pe gaina, sau supa limpede, sau levese) nu exista ocazie lasata sa nu pregatim si Salata de Boeuf. O ornam si ii dam forma in functie de sarbatoarea sau ocazia cu care o pregatim. Uneori are forma de bradut, alteori de floare , alteori duminicile este rotunda si cu decoratii minime. Ideea este ca pregatind Supa de Gaina (pui) implicit pregatim si Salata de Boeuf din pieptul de pui, iar din rest pregatim asa zisa Friptura de Gaina a bunicii care este foarte simpla si buna. Iata reteta de Friptura de Gaina asa cum am invatat sa o fac de la bunica mea.





Ingrediente Salata de Boeuf:
1 buc piept de fazan fiert (pui. gaina, sau carne de vita)
morcovi, patrunjel fierte din supa de carne
2 cartofi fierti
3 oua fierte
5-6 castraveti murati de la borcan
mazare fiarta
sare , piper

Pentru Maioneza :
2 galbenusuri de ou crude plus 1 galbenus fiert din care facem maioneza si 1 lingurita mustar,
150 ml ulei

Preparare Salata de Boeuf :
Pieptul il taiem marunt cu cutitul la fel procedam cu morcovii, patrunjelul, ouale fierte , cartofii si castravetii. Intr-un vas amestecam toate aceste ingrediente adaugam mazarea fiarta dupa care adaugam maioneza ( lasam cateva linguri deoparte din maoineza ptr ornat)si condimentam cu sare si piper dupa gust. Asezam pe o farfurie amestecul obtinut si acoperim suprafata cu maioneza ramasa, iar deasupra asezam bucati de morcovi fierti si castraveciori taiati, gogosari,  ornam dupa placul fiecaruia.

[amd-yrecipe-recipe:142]

Pofta Buna !

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *