Ingrediente necesare pentru supa :
fasole boabe (la ochi ,fiecare pune la fiert cat doreste )
2-3 morcovi,
1 patrunjel radacina,
1/2 telina mai mica,
1 ceapa intreaga,
sare dupa gust,
Ingrediente cici:
300 g cartofi,
faina,
1/4 lingurita sare,
1 lingura margarina,
Preparare:
Si acum sa trecem la prepararea zamei(supei) :
Punem fasolea inainte cu o seara la inmuiat si a doua zi il punem la fiert impreuna cu 2-3 morcovi , 1 patrunjel si 1/2 telina mai mica. Punem si o ceapa alaturi de aceste legume si saram dupa gust. Asa , pana aici a fost usor. Acum trecem sa facem cicii ptr zama.
Preparare „cici „:
Cartofii ii curatam , spalam apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt fierti ii zdrobim cat sunt calzi si adaugam la ei 1 lingura margarina si sare. Lasam sa raceasca apoi adaugam treptat faina cat cuprind cartofii. Daca am adaugat prea multa faina si nu obtinem un aluat elastic putem adauga si 1-2 linguri ulei sa il putem bine framanta pana se omogenizeaza si nu se mai prinde de maini. Din acest aluat elastic rupem bucatele cat un mar mai mic si incepem sa rulam bastonase lungi si subtiri (cam de grosimea degetului mic poate si mai subtire… ) pe care cu ajutorul unui cutit il vom taia in bastonase mici (de circa 1-1.5 cm) pe care ii vom pune deoparte pe un prosop curat pana terminam cu tot aluatul de sucit si rasucit….Le lasam deoparte pe un prosop si ne intoarcem la fasole.
Cand fasolea e fiarta , se strecoara zeama in care a fiert fasolea intr-o oala (fasolea o putem face iahnie sau frecata), morcovii din zeama ii taiem rondele, asemeni procedam si cu patrunjelul si telina fiarta si ii adaugam la supa. Cand supa da din nou in clocot adaugam si „cicii” si lasam sa fiarba 2- 3 minute la foc mic. Se potriveste de gust cu sare , delikat(optional) , 1 lingura de patrunjel verde tocat si cine doreste poate sa puna si rondele de ardei iute .
Comentarii recente
Beth
08/03/2012 at 10:42Très bien présenter, un vrai delice bien élaboré!
Bisous
Leila
08/03/2012 at 14:56Merci ! :*
Anonymous
08/03/2012 at 19:53Noi cici ii lasam asa lungi, si ii fierbeam in supa. ii scoteam si ii serveam cu ulei……ffffff buni. Andreea Vlasin
Leila
09/03/2012 at 10:31Exact Andreea si asa se servesc . Sunt foarte buni !
LauraAdamache
09/03/2012 at 00:22La multi Ani!! Sa ai o primavara minunata, plina de dragoste, fericire si impliniri!!
LauraAdamache
09/03/2012 at 00:23Sa aveti, fetelor dragi!! Am folosit singularul. Mii de scuze!!
Pupicei dulci amandurora!
Leila
09/03/2012 at 13:34Multumim , asemeni Laura ! Tot ce e mai bun in aceasta lume iti dorim ! 🙂
ralu
09/03/2012 at 12:47super idee. am o intrebare. daca fierbi cicii in supa ( nu in ciorba) nu se tulbura. merci
Leila
09/03/2012 at 13:33Cicii ii fierbi in zeama in care a fiert fasolea , asa ca zama (supa) va fi olecuta tulbure 😉 dar e delicioasa…. :
ghita
01/11/2013 at 21:24Ii o mancare gin batrini, baba me gin-trun sat gin Arad face’ asa ceva , amu’ multi ani