Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piept de curcan in sos picant

Ingrediente
400 gr piept de curcan
1 lingura amidon de porumb
3 lg ulei masline
100 ml vin alb dulce
un varf lingurita praf ghimbir
un varf lingurita curry madras
450gr rosii taiate in bulion
boia ardei iute
o ceapa
3 ardei capia copti
piper
sare
un praf usturoi
(2 catei de usturoi)
cimbru
2 linguri cu smantana grasa

Mod de preparare
Se taie pieptul de curcan fasii potrivite si se amesteca cu amidonul de porumb .
Se pun la prajit intr-o tigaie in care am pus 3 lg ulei de masline.
Cand pieptul s-a rumenit usor adaugam ceapa tocata marunt , fasiile de ardei capia copt ,boiaua de ardei iute(dupa gust), praful de ghimbir si curry, sare, piper, cimbru si sotam timp de 2 min. Stingem totul cu vin alb dulce dupa care adaugam si rosiile tocate din conserva .
Lasam focul la mic si fierbem pana ce sosul se ingroasa si mai scade.
Adaugam usturoiul praf sau 2 catei de usturoi zdrobiti, un strop de apa daca sosul a scazut prea mult iar cand a dat in fiert adaugam si smantana .
Se mai tine pe foc pret de 2 min dupa care poate fi servit.
Se serveste dupa preferinta cu diferite garnituri de cartofi natur sau orez.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...