Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada Candy

Rulada CandyRulada Candy
Cea mai simpla si colorata rulada de pana acum. Rulada Candy este in ton cu sarbatorile de iarna. Se nimereste an de an sa sarbatorim si o zi speciala pe 20 decembrie al unui membru de familie si cu aceasta ocazie pregatim de fiecare data un dulce mai deosebit. Pot spune ca este usor de preparat si la final rulada arata intr-un mare fel.
dar sa vedem ce avem nevoie la prepararea lui. Alte retete interesante gasiti in sectiunea  Retete Delaco, iar pentru Craciun si Revelion va recomandam sa rasfoiti sectiunea cu Retete de Craciun.

Ingrediente Rulada Candy

8 oua
5 linguri zahar
80 ml apa
80 ml ulei
80 g smantana fermentata
5 g praf de copt
500 faina

Rulada Candy

Ingrediente Crema Rulada Candy

300 g Crema de Branza cu smantana-Grace
160 ml frisca Megle
3 linguri zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie

Preparare blat si Crema Rulada Candy

Ouale se pun intr-un castron si se adauga zaharul, uleiul, apa, smantana si cu ajutorul mixerului se amesteca pana se omogenizeaza. Punem praful de copt in faina si se adauga la compozitia de oua. Se amesteca din nou cu mixerul pana la omogenizare.

Rulada CandySe imparte compozitia obtinuta in 3 parti egale. In doua din vase punem colorant rosu si verde. Compozitia se toarna fiecare in punga si se leaga la capete sa nu curga. Tapetam tava de la aragaz pe cea mai mare cu hartie de copt si taiem varfurile de la pungi. Incepem sa punem in tava pe diagonala compozitie alba, verde, alba, rosie, alba, si asa mai departe.

Cand tava s-a umplut se va scutura putin lovind usor de masa tava pentru a se uniformiza compozitia din ea. Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 7-8 minute.

Se scoate se rastoarna pe suprafata de lemn se indeparteaza hartia de copt si rulada inca calda se rasuceste pe lungimea ei in prosop umezit in apa rece. Se lasa in prosop pana rulada raceste.

Rulada CandyIn acest timp pregatim crema de branza care este foarte simpla. Intr-un vas punem crema de branza, 3 linguri zahar pudra, vanilia si frisca. Se amesteca cu mixerul pana acesta devine ca o spuma.

Rulada CandyDesfacem cu grija rulada si se unge cu crema de branza. Se ruleaza inapoi si se lasa pentru 1 ora la rece dupa care se poate felia si servi.
Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *