Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Tiramisu

tort tiramisuTort Tiramisu
Un tort delicios cu o crema fina cu mascarpone, frisca naturala si piscoturi insiropate in cafea indulcita.Un tort fara coacere ce se pregateste foarte repede, trebuie doar putina atentie si organizare.
Acest tort l-am pregatit de ziua mea pe 21 Nov. si a fost savurat pana la ultima bucatica!!

Ingrediente- Tort Tiramisu

un pachet piscoturi de sampanie
7 galbenusuri
500 g mascarpone
750 ml frisca lichida
20 g gelatina granule
250 g zahar tos
150 g zahar pudra
un baton de vanilie sau esenta de vanilie

Sirop de cafea
500 ml cafea indulcita dupa gust
cacao pudra
bomboane de ciocolata pentru ornat (optional)

tort-tiramisu-cu-piscoturi

Mod de preparare- Tort Tiramisu

Intai pregatim cafeaua, o puteti pregati din cafea ness sau cafea naturala, si o indulciti dupa gust.
Gelatina se pune la hidratat in 150 ml apa rece.
Galbenusurile se amesteca cu 250 g zahar, semintele de la batonul de vanilie si se spumeaza pe baie de apa la foc potrivit pana se topesc granulele de zahar, isi schimba culoare si incep sa prinda consistenta.
Se da deoparte, se adauga gelatina si se amesteca pana ce se dizolva complet.
Se lasa in pic sa se tempereze si se mixeaza impreuna cu mascarponele pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta se amesteca cu frisca batuta cu 150 g zahar pudra.

tort-tiramisu-1Se insiropeaza piscoturile in siropul de cafea, se aseaza in strat intr-o forma de tort detasabila, se presara cu cacao, se adauga peste ele jumatate din crema, se pune al doilea strat de piscoturi insiropate,se presara din nou cu cacao si se adauga ultimul strat de crema.
Pentru a decora frumos tortul, ultimul strat puteti sa il turnati cu posul cu doi ca in imagine.
Se pudreaza cu cacao si se da la rece pentru cateva ore.
Dupa ce a stat la rece, se pune pe un suport si se indeparteaza forma detasabila, baza formei ramanand sub tort.
Se aseaza de jur imprejurul tortului piscoturi neinsiropate, daca le presati usor ele adera foarte bine la crema.
Se leaga cu o fundita pentru siguranta dar si pentru aspect.Deasupra poate sa ramana doar cernut cu cacao sau mai puteti adauga cateva ornamente de ciocolata.

tort-tiramisu-cu-crema-mascarpone

[amd-yrecipe-recipe:135]

 

Pofta Buna!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Doina mindru

    19/04/2017 at 17:01

    Tort Tiramisu. L-am făcut de Paște și a ieșit foarte bun! Vă recomand să-l încercați pe cel cu ouă că a fost apreciat de toți cei care l-au gustat de la mine. Nu se prpară greu. Rețeta e foarte bine scrisă în sensul că etapele sunt așa cum se lucrează la tort. Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *